360 fokos videó: egyetemisták szedtek szemetet Debrecenben

360 fokos videó: egyetemisták szedtek szemetet Debrecenben
© Fotó: Hírek360.hu
Debrecen – Cigarettacsikkek, üvegdarabok, eldobott üres PET-palackok és még sorolhatnánk. Elmentünk szemetet szedni a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatóival, és alig hittünk a szemünknek, hogy egy óvoda és egy játszótér területén mennyi az eldobott (veszélyes) hulladék.

A környezetvédelmi világnap alkalmából már negyedik alkalommal fogott össze a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Környezetmérnöki Tanszéke és a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága a TE IS SZEDD! elnevezésű önkéntes szemétszedési akció érdekében. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és az önkéntesség szemléletformáló erejére, emellett szeretnék élhetőbbé tenni a cívisváros zöld övezeteit.

Az elmúlt három eseményen a résztvevők mintegy 50 ezer liter szemetet gyűjtöttek össze.

– Azt vállaltuk fel, hogy a környezetvédelmi világnap alkalmából egy szemétszedési akció keretében tisztogatunk a Debreceni Egyetem Műszaki Kara környezetében, ahol az elejtett hulladékokat próbáljuk összeszedni. Mindenképpen örülünk annak, hogy az egyetemisták is látják ezt a fajta problémát, és csatlakoztak az akcióhoz – mondta dr. Bodnár Ildikó, a DE Műszaki Kar Környezetmérnöki Tanszékének vezetője. Elmondta, az egyetemisták egyre jobban nyitottak a szemét miatti problémák felvállalására, és a kollégiumokban ma már szelektív hulladékgyűjtők üzemelnek.

A cikk folytatása elolvasható a Hírek360.hu-n.

Nagy Dóra | Hírek360.hu


Debrecen - Önkéntes szemétszedési akciót szervezett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Környezetmérnöki Tanszéke, valamint a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága három kijelölt területen, kedden. A „TE IS SZEDD!” kezdeményezés keretén belül többek kö...