360 fokos videó: DExpo – a Debreceni Egyetem nyílt napja

360 fokos videó: DExpo – a Debreceni Egyetem nyílt napja
© Forrás: Youtube/hirek360
Debrecen – Több ezer középiskolás diák, tizennégy kar, két nap, egy egyetem – nyílt nap a Debreceni Egyetemen.

Az idei a 12. nyílt nap a cívisváros nagy múltú egyetemén. 2006 óta rendezik meg a DExpót, ahová a végzős középiskolás diákokat színes programokkal, előadásokkal, a karok bemutatkozó standjaival várják. Ilyenkor minden kar igyekszik bemutatni érdekességeit, a szakok sajátosságait – nem kis sikerrel. Minden standnál nyüzsögtek a 2018-as gólyák – bár az nyilvánvaló, hogy nem mindenki a Debreceni Egyetem gólyája lesz.

A fenti videóból egy kis ízelítőt kaphatsz az idei DExpóról, néz körül, és keresd az ismerősöket!

Mire jó a DExpo?

Ha visszagondolok, hogy amikor pályaválasztás előtt állva ellátogattam a Debreceni Egyetem nyílt napjára, mennyi információt kaptam, és mennyi mindent láttam, simán megértem az izgatott diákokat. Nem egyszerű 17-18 évesen eldönteni, mit akarsz tanulni az elkövetkező években, ami jobb esetben meghatározza egész életedet. Természetesen vannak olyanok, akik már gyerek koruk óta határozott elképzeléssel rendelkeznek – ők a szerencsések. De van, aki csak választ valamit, mert éppen érdekli, vagy mert azzal sok pénzt lehet keresni. És akkor még mindig benne van a pakliban, hogy néhány félév után rájössz, mégsem ez a te utad, kezdheted elölről az egészet. Szóval alaposan át kell ezt gondolni.

A standoknál álló hallgatók igyekeztek most is minden kérdésre választ adni az érdeklődőknek, segítve a választást. A látvány sem volt utolsó: kémiai kísérletek, fogorvosi cuccok, informatikai kütyük és még sorolhatnák egy jó darabig, mi mindennel találkoztunk, hiszen mindenki próbálta vonzóvá tenni az adott kart. De nem csak a standok, hanem a tantermi előadások, bemutatók is nagyon hasznosnak és informatívnak bizonyultak idén is.

– Kiss Dóra / hirek360.hu –


Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Díszudvara szerdán délelőtt: a DExpóra érkező vidám középiskolások, aggódó szülők és gondos pedagógusok vették birtokba a nyílt napon a Főépületet. Jól döntöttek, hogy eljöttek hozzánk, és ez megerősít bennünket abban a hitben, hogy mi is jól döntöt...