360 fokos videó: „besárgult” agrárosok vonultak Debrecen utcáin

Akt.:
360 fokos videó: „besárgult” agrárosok vonultak Debrecen utcáin
© Forrás: YouTube / Hírek360.hu
Debrecen – Ismét lovasszekérre pattantak a Debreceni Egyetem agráros hallgatói, s megbolygatva egy kicsit a cívisváros közlekedését, tisztelegtek a sárgulási felvonulás negyvenéves hagyománya előtt.

Több száz népviseletbe öltözött hallgató 71 szekéren vette nyakába a várost, és a jó hangulatra most sem lehetett panasz.

– Amikor a búza megérik, besárgul. Amikor az agráros egyetemista végez, szintén megérik, besárgul. Erre a sárgulásra egyhetes rendezvénysorozatot szervezünk, s ennek zárásaként az utolsó előtti napon felvonulunk Debrecenben – mondta el Németh Gábor László, mit jelent egy agrárosnak ez az esemény.

Körülbelül ötszáz hallgató vett részt a felvonuláson, de csatlakoztak a menethez tanárok, és nosztalgiázni visszatérő egykori diákok is, hiszen idén ünnepli fennállása 150. évfordulóját a debreceni felsőfokú agrárképzés.

További részletek a Hírek360.hu-n.

Kiss Dóra | Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - A Debreceni Egyetem kancellára szerint az intézmény mindig használható tudást adott. Népviseletbe öltözve jelentek meg a Debreceni Egyetem agrárképzéseire járt, most végzős diákok az intézmény Böszörményi úti campusán péntek délután. Az aulában, hosszú fehér asztalok mellett, egy-egy d...