360 fokos videó: Arany-busz parkol a Déri Múzeum előtt

Akt.:
360 fokos videó: Arany-busz parkol a Déri Múzeum előtt
© Forrás: YouTube / Hírek360
Debrecen – Egy busz belsejében öltött testet az a vándorkiállítás, mely Arany János életét és költészetét mutatja be interaktív formában.

A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából hozta létre a rendhagyó kiállítást, mely nem csak a busz belsejére korlátozódik: a jármű falán Toldi története elevenedik meg, mely jó idő esetén játékos vetélkedőt tartogat a gyerekeknek.

Erősebb vagy, mint Toldi?

A busz utasterébe lépve versekkel, képekkel és relikviamásolatokkal találkozhatunk, melyek segítenek megismerni Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét.

Digitális eszközök, valamint érintőpanelek teszik még izgalmasabbá, látványosabbá az amúgy is gazdag és informatív tárlatot. Az élményközpontú oktatás segíti az információ elsajátítását az iskolások számára. Kvízzel tesztelhetjük szókincsünket, hallgathatunk verseket, sőt akár rappelt Arany-szövegeket is.

Manuális játékokkal is igyekeztek izgalmassá tenni a kiállítást, így például egy erőkar segítségével összemérhetjük erőnket Toldiéval. Az erőnk mellett irodalmi tudásunkat is próbára tehetjük, például a Családi kör versszakainak sorba rendezésével.

Kiss Dóra | Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - A Petőfi Irodalmi Múzeum egyedi látványvilágú mozgókiállítással mutatta be vasárnap Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. Fotó: Derencsényi István