PR cikk

2019.12.13. 15:17

Miért tartsunk rendszeresen csapatépítő tréninget?

Egy cég sikere valójában számos tényezőn múlik, beleértve a szakmai és kevésbé szakmai szempontokat is.

Lehet, hogy a marketing részleg nagyon jól érti a dolgát, az is, hogy az értékesítési osztályon profik dolgoznak, ugyanakkor nem szabad elfeledkezni az emberek motiválásáról sem. Mert hiába jó szakember valaki, ha úgy érzi, nincs megbecsülve és nem tesz meg mindent, hogy kihozza magából a maximumot.

A motiváció és a bensőséges kapcsolatok kialakítására kiválóak a csapatépítő tréningek. Ilyenkor a dolgozók és a vezetők együtt szórakoznak, együtt játszanak és szereznek felejthetetlen emlékeket. Ez a kötetlen szórakozási lehetőség arra is kiváló, hogy új barátságok születhessenek.

Egy jó munkahelyi légkör pedig csodákra képes: mindenki szívesebben megy dolgozni egy olyan helyre, ahol családként működnek együtt a munkavállalók. Emellett persze számos más előnye is van még egy ilyen csapatépítő tréningnek.

Együttműködésre bírja az embereket

Nemcsak a mindennapokban, hanem a munkahelyen is találkozunk olyan feladatokkal, ahol másokkal kell dolgoznunk. Az együttműködés tehát egy rendkívül fontos alappillére a sikernek.

A csapatmunka sokkal gördülékenyebb és hatékonyabb, ha a munkatársak jól ismerik egymás értékeit és gyengeségeit. Így pontosan látják, ki miben jó, vagyis hogyan osszák fel a feladatokat.

A kommunikációra is hatással van

Az eredményesség másik fontos aspektusa a kommunikáció. Ennek hatékonysága vagy épp hiánya nagyban meghatározza a sikert. A csapatépítő tréningek közel hozzák egymáshoz az embereket, leomlanak a kommunikációs korlátok, illetve fejlődhetnek a készségek.

Önbizalmat ad, köteléket épít

Egy munkahelyen kiemelkedő jelentősége van az önmagunkba és az egymásba vetett bizalomnak. Hiszen ha nincs rendben a munkavállalók önértékelése, az hatással lesz a teljesítményükre is.

A különböző játékok, a szórakoztató ügyességi feladatok fejleszthetik az önbizalmat és a kötelékeket. Ez az élmény megalapozza az érzést, hogy a dolgozók igenis számíthatnak egymásra a vészhelyzetekben is.

Milyen a jó csapatépítő tréning?

Manapság már számos lehetőségünk van arra, hogy egy felejthetetlen csapatépítő tréninget szervezzünk. Tarthatunk spontán összejöveteleket és bulikat az irodában, esetleg valamilyen szórakozóhelyen. Lehet szó közös sütésekről a szabadban, szervezhetünk utazásokat, elmehetünk egy szabadulószobába, de akár wellnessezni is.

Annyi biztos, hogy egyetlen csapatépítő sem az igazi, ha nincsenek programok, játékok és vetélkedők, úgyhogy ezekről mindenképp gondoskodj a szervezésnél.

Ha pedig segítségre van szükséged, esetleg nincs ötleted, fordulj bátran a Horizont csapatához.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!