3 lépés a puffadt szemkörnyék ellen

3 lépés a puffadt szemkörnyék ellen
Ha gyakran ébredsz bőröndökkel a szemed alatt, akkor jól jöhetnek az alábbi trükkök és praktikák, melyek segítenek leapasztani a duzzanatot.

A duzzadt szemkörnyék csaknem annyi bosszúságot okozhat, mint a sötét karika a szem alatt, a kettő pedig sajnos nem zárja ki egymást. Ha csak néha tűnnek fel táskák a szem alatt, akkor nem kell aggódni, ha azonban állandósul a probléma, az komolyabb bajra is utalhat.

Okok a háttérben

A duzzadt szemkörnyékért általában a vízvisszatartás tehető felelőssé. Ennek oka lehet a túlzott alkohol- és sófogyasztás, elképzelhető, hogy a párnád túl alacsonyan van, de az is, hogy kevés folyadékot, illetve nem megfelelőt fogyasztasz. Figyelj oda jobban arra, mit iszol, kerüld a szénsavas üdítőket, és ne sózd túl az ételeidet. Próbáld ki, hogy két párnán alszol, hogy a fejed magasabban legyen, mint a tested. És nem baj, ha mérsékled az egy este elfogyasztott koktélok számát.

Ha azonban nemcsak néha-néha fordul elő, hanem szinte minden reggel táskás szemmel ébredsz, akkor elképzelhető, hogy hormonális vagy veseproblémák állnak a háttérben, így nem árthat egy alapos kivizsgálás.

Gyors megoldások táskák ellen

Amíg megejted az apró életmódbeli változtatásokat, és végleg búcsút intesz a duzzadt szemeknek, addig vesd be az alábbi praktikákat, melyek azonnal lehúzzák a puffadást.

Hideget rá!

A táskák legjobb ellenszere egy kis hideg. Ha lehűtöd a szemkörnyéket, akkor nemcsak a duzzanatot húzhatod le, hanem a karikákat is eltüntetheted. A legegyszerűbb és legolcsóbb fogás, ha két kiskanalat tartasz a hűtőben, lehetőleg egy dobozkában, hogy ne telepedjen rájuk semmi, és ezeket teszed a szemed alá. Soha ne nyomd nagyon, csak hagyd, hogy a hideg fém megtegye hatását. Lehet, hogy kellemetlennek találod elsőre, de kitűnő ébresztő is egyben.

A szemkörnyékápolódat is tarthatod a hűtőben, így nemcsak, hogy nem romlik meg, de a hűvös krém még inkább segít, hogy ismét sima legyen a szemkörnyék.

A szemránckrémek finom összetevői könnyen behatolnak a bőrbe. Ha azonban rendes arckrémet használsz a szemkörnyékre is, elképzelhető, hogy a finom bőr nem tudja beszívni, és ezért duzzad meg. Ha ilyet tapasztalsz, akkor ne használd a sima arckrémet erre a területre. A szemkörnyékápolók is kiválthatnak allergiát: ha új termék használata után tapasztalod a duzzanatot, akkor járj utána, hogy nem az új kence-e a hibás.

Pakolás

A szemkörnyéknek is kijár egy kis extra kényeztetés. A tisztító, lehúzható maszkokat kivéve, ha nem tapasztalsz allergiás reakciót, a pakolást a szemkörnyékre is felkenheted, hiszen a bőr itt vékony, és kevés benne a faggyúmirigy, tehát könnyen kiszárad, így a tápláló kenceficék jót tesznek neki.

Duzzanatok ellen használj krumplit vagy uborkát lereszelve – a héjuk ne legyen a pakolásban. Mindkettő kitűnő hidratáló, és csökkentik a karikákat is.

A hideg fekete vagy zöld tea is remek lehet a szemkörnyékre. Akár magát a teafiltert is a szemed alá teheted, de vattakorongot is márthatsz teába, és teheted ezt is a bőrre. A teában található csersav összehúzó hatású, így csökkenti a duzzanatot.

Varázskezek

Ha kozmetikushoz látogatsz, azt teheted csak a szemkörnyéked szépsége érdekében is. Mivel, ahogy már említettük, itt a bőr igencsak érzékeny és vékony, elkél a külön kényeztetés. A szalonokban nemcsak a felhasznált, professzionális kozmetikumok segítenek, de a kezelő ujjai és a masszázs is. Ez megszabadít a puffadást okozó, felgyülemlett víztől, és javítja a keringést, ami segít eltüntetni a karikákat.

Szerző: Egresi Kata

Forrás: femina.hu

A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.