3 év 6 hónap börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla

A vádlott olyan erővel vágta arcon az áldozatot, hogy koponyája törött.

Debrecen, Hosszúpályi – Az elsőfokú határozatot helyben hagyva, hétfőn jogerősen 3 év 6 hónap börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla dr. Kardos Sándor vezette büntetőtanácsa azt a 21 éves fiatalembert, aki 2007 decemberében életveszélyes sérülést okozott egy férfinek egy hosszúpályi presszóban.
Jobb lett volna szeretni Bódi Gusztit…
A tényállás szerint a nős, gyermekes, 8 általánost végzett R. Miklós két társával sörözött. A vádlott társasága aprót váltott a pultnál és a zenegépnél kiválasztottak két Bódi Guszti számot. Ekkor az egyedül iszogató sértett odalépett R. Miklóshoz, átölelte és arra kérte, hogy olyan zenét csináljanak, amit ő is szeret. A vádlott annyit felelt, hogy a saját pénzéből olyan zenét csinál, amilyet akar, és tovább ivott. Közben egyre jobban felhúzta magát a sértett viselkedésén. Egyszer csak felállt, a kabátjáért nyúlt, majd ököllel nagy erővel arcon vágta a férfit, aki hanyatt vágódott és mozdulatlanul maradt a kövön. A pultos már az ütést követően tért vissza a raktárból. “Nehogy már ő mondja meg, milyen zenét hallgassak, mikor én tettem bele a pénzt!” – mondta a vallomások alapján R. Miklós, aki segítségnyújtás nélkül távozott. A rendőrök még aznap elfogták.
Vagánykodott, feszített?
A csapás következtében az áldozatnak koponyája tört, agyzúzódása és koponyaűri vérzése keletkezett. A pultos mentőt hívott az életveszélyben lévő, azonnal orvosi segítségre szoruló férfihez. A vádlott a védekezése alapján azért gerjedt haragra, mert a sértett “vagánykodott”, “feszített” és azt mondta a telefonjába, hogy “gyertek már fiúk, van itt egy kis balhé”. Állítása azonban nem nyert bizonyítást.
Az utolsó szó jogán R. Miklós annyit mondott, hogy megbánta tettét. A lopások miatt már büntetett férfi hosszabb időn át rács mögött lesz, mivel rablás, testi sértés és magánlaksértés miatt is bünetőeljárás zajlik ellene.
 
HBN–RaL