3 dolog, amit adj meg a pasinak – Soha nem fog megcsalni!

3 dolog, amit adj meg a pasinak – Soha nem fog megcsalni!
Ha szeretnéd elkerülni a csalódást, ne csak a pasiban keresd a hibát! Tudd meg, mit adj meg neki, ha meg akarod tartani!

Amennyiben sok csalódás ért már, nem csoda, ha azt gondolod, hogy a pasik szótárában nem szerepel a hűség fogalma. Mielőtt azonban végleg leírnád őket, gondold át azt is, esetleg te miben hibáztál, hiszen a párkapcsolat többnyire két emberen múlik.

Természetesen ne mindig csak magadban keresd a hibát – mindössze arról van szó, hogy nem minden pasi született szoknyavadász, aki bárkivel félrelép, aki csak szembejön vele. Bár a baleset lehetősége minden kapcsolatban fennáll, te magad is sokat tehetsz azért, hogy a boldogság ne törjön darabokra!

Ne hanyagold el a szexet!

Férfiszemmel gyakran pofonegyszerű magyarázatot találni a félrelépésre. Arra a kérdésre, hogy mikor csalnák meg a partnerüket, egy közvélemény-kutatáson a legtöbb pasi azt a választ adta, hogy akkor, ha nem kapnak elég törődést és szexet. A dolog azonban nem időzített bombaként működik: ha párod elégedetlen, mielőtt más hálószobájába tévedne, valószínűleg jelzi számodra hiányérzetét és igényeit. Ha szeretnéd elkerülni a bajt, ezeket komolyan is kell venned!

Bár a szexhiány nem kielégítő kifogás vagy magyarázat a megcsalásra, azzal a ténnyel neked is szembe kell nézned, hogy hosszútávon a kapcsolatnak igen meghatározó része a nemi élet. Fontos, hogy te is élvezd az együttlétet, de ahhoz, hogy megtarthasd a pasit, érdemes odafigyelned arra, hogy mik az elvárásai az ágyban veled szemben. Ha valami ellenkezik az elveiddel, vagy rosszulesik, nem kell csak a pasid kedvéért belemenned, ha azonban nem a popsiszexre szeretne rávenni mindenáron, érdemes szem előtt tartanod a vágyait.

Ismerd el a sikereit!

Bár a szex szerves része a párkapcsolatnak, nem elég a boldogsághoz. Tévedsz, ha azt gondolod, csak neked fontosak az érzelmek: bár akadnak férfiak, akik jól palástolják őket, nekik is számít, hogy olyan partnert találjanak, akitől nem csupán az ágyban kapnak törődést és gyengédséget, hanem a szürke hétköznapokban is.

Ahogyan a nő elvárja a bókokat, a pasi is azt szeretné, ha elismerné kedvese – legyen szó akár az ágyban nyújtott teljesítményéről, akár a munkahelyén elért sikereiről. Ha hajlamos vagy szó nélkül elmenni párod eredményei mellett, netán az utóbbi időben kissé elmérgesedett közöttetek a viszony, és nem sok jó szavad volt partneredhez, még akkor is könnyebben eshet kísértésbe, ha egyébként hűséges típus.

Ne feledd, hogy sok férfi szereti érezni, hogy egzisztenciálisan ő a meghatározó a párkapcsolatban, vagy legalábbis egy szinten álltok: ha csak a saját munkád a fontos, és őt észre sem veszed, az nem csupán önbizalmára, de férfiasságára is hatással lesz.

Ha pedig úgy érzi, hogy melletted nem lehet ő a férfi, csábító lehet a gondolat, hogy más nőt keressen, akitől megkapja a szükséges elismerést. Hiszen a harmonikus párkapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet: lényeges, hogy figyeljetek egymásra. Amennyiben párod elmeséli, milyen apró sikerélményben volt része a munkájában, ami a te szemszögedből esetleg jelentéktelen, akkor se légy érzéketlen, hiszen az elismerés a te szádból még fontosabb a számára, mint a főnökeitől!

Az ideális barátnő

Nemcsak a te fejedben él egy kép a tökéletes pasiról, aki soha nem csalna meg, de a férfiak is konkrét elképzelésekkel rendelkeznek arról, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy barátnőnek. Tudd meg, az utca embere milyen párra vágyik!

Női jellemzők

Magas, alacsony, kedves, hűséges – és még számtalan emberi jellemvonás létezik, szinte lehetetlen felsorolni valamennyit. De vajon mi lehet a legfontosabb női tulajdonság, aminek a barátnőben meg kell lennie? Mi a leglényegesebb a pasik szerint? A külső, netán a belső? Megpróbáltuk kideríteni a választ, megkérdeztük a férfiakat.

Bízz benne!

Sokszor a kóros féltékenység a megcsalás leggyakoribb kiváltó oka. A legtöbb ember számára a párkapcsolaton belül is vannak bizonyos személyes határok, melyekhez ragaszkodnak. Érthető módon senki nem kedveli, ha egy közösségi portálon, a telefonjában, netán az e-mailjei között kutakodva nyomoznak utána, még akkor sem, ha nincs semmi rejtegetnivalója. Ha téged is állandóan kínoz a féltékenység, amikor nem vagytok együtt, mielőtt vádaskodnál, vagy meggondolatlan lépésre szánnád el magad, próbáld meg racionálisan átgondolni, hogy tényleg van-e okod kételkedni párod hűségében.

Amennyiben nem csak alaptalan gyanú, amitől félsz, valószínűleg jobb is, ha megy a pasi, ellenkező esetben azonban jobban teszed, ha változtatsz. Ha párod megbízható, és minden helyzetben őszinte hozzád, akkor ne korlátozd feleslegesen, a kóros féltékenység ugyanis önbeteljesítő lehet. Az ideális barátnő nem vonja kérdőre szíve választottját minden egyes külön töltött este után. A legtöbb férfi olyan partnert szeretne, aki mellett megőrizheti szabadságát és függetlenségét: amennyiben ezt meg tudod adni párodnak, nemcsak oka nem lesz félrekacsintani, de valószínűleg eszébe sem jut, hogy megcsaljon.

Szerző: Mészáros Virág

Forrás: femina.hu

A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.