3 dolog, amiért szeretjük az egyszerhasználatos kontaktlencséket

Akt.:
3 dolog, amiért szeretjük az egyszerhasználatos kontaktlencséket
Az egyszer használatos kontaktlencsék viselése kicsit olyan, mint egy könnyed, nyári flört. Egyszerű, kellemes és nem igényel sok törődést. Van, akiknek hosszútávon is beválik, másoknak pedig csak egy-egy különleges alkalomra nyújt tökéletes megoldást. Mutatjuk mi az a három legfőbb dolog, amiért előnyös lehet napi kontaktlencsét választani.

Az egyszer használatos kontaktlencsék olyan lencsék, amelyeknek relatíve rövid a maximális kihordási idejük. Sokszor eldobható vagy napi kontaktlencsének is nevezik őket, mert napi rendszerességgel kell cserélni ezt a típust. Hosszútávú, rendszeres megoldásként is sokan választják, hiszen problémamentes viselést biztosít, éppen ezért a Cooper Vision napi kontaktlencséket raktáron tartják például a Style Optika üzletében. Aki nem szeretne kompromisszumot kötni a szeme szempontjából, annak sokkal inkább a napi lencse ajánlott, mint a hosszabb viselési idejű társai, hiszen ez a legkényelmesebb és leghigiénikusabb megoldás.

Igazán népszerű például azok körében, akik a szemüveg mellett csak néhány alkalommal szeretnének kontaktlencsét hordani: legyen szó akár egy hétvégi lagziról, egy éjszakába nyúló fesztiválról vagy egy fotózásról, ahol mindenki a legelőnyösebb formáját szeretné hozni. Nagyon praktikus azok számára, akik hatalmas tömeg előtt táncolnak, vagy aerobic órát tartanak, hiszen itt egyrészről fontos jól látni a közönséget és adott esetben a partnert, másrészt a dinamikus mozgás miatt a szemüveg viselése viszont akadályozná a teljesítményt. Olyan munkakörben dolgozóknak is megoldást nyújthat az eldobható kontaktlencse, ahol bizonyos időszakonként a szemüveg viselése nem megoldható.

Az egyszerhasználatos kontaktlencséknek számtalan előnye van, de kiemelhető három olyan dolog, ami miatt kifejezetten közkedveltek.

1. Nem igényelnek tisztítást és fertőtlenítést

Nem kell időt és fáradtságot áldozni a tisztításra és a fertőtlenítésre, hiszen nap végén, amikor haza érünk, egyszerűen csak eltávolítjuk a szemről a lencsét és eldobjuk. Nincs semmi további teendő, ez nagy előny a havi vagy kéthetes lencsékkel szemben.

2. Megoldást nyújtanak az allergiás reakciók csökkentésére

A nap végén eldobható lencse remek megoldás az allergiás reakciók csökkentésére és a fertőzések, baktériumok elkerülésére is, hiszen azzal, hogy a lencsét nap végén eldobjuk, megszabadulunk a felületére tapadt pollenektől és az allergizáló anyagoktól is.

3. Oxigénáteresztő képességének köszönhetően „lélegzik” a szemünk

Az eldobható kontaktlencséket hidrogél vagy szilikon-hidrogél alapanyagból készítik. Ennek az a legjelentősebb előnye az eddigi összes alapanyaggal szemben, hogy jó az oxigénáteresztő és nedvességtartó képessége, s ennek köszönhetően a lencse viselése sokkal kényelmesebb.

A kontaktlencse megvásárlása előtt, mindenképpen érdemes meggyőződni arról, hogy az jól illeszkedjen a szemünkre, és hogy viselése egy hosszú nap során végig komfortos legyen. Ezen kívül rendelkezzen megfelelő átmérővel, görbülettel és jó oxigénáteresztő képességgel, valamint ne okozzon idegentest érzést.

A számunkra legmegfelelőbb kontaktlencse kiválasztásában érdemes szakértőktől is segítséget kérni, a budapesti Style Optika munkatársai nagy szakmai tapasztalatuknak köszönhetően minden kérdésben tudnak segíteni, illetve fel tudják mérni, hogy pontosan milyen lencsére van szükségünk.

– PR cikk –

Címkék: ,