25 milliót érő drogfogás Szentendrén

Több mint négy kilogramm, 25 millió forintot érő kábítószert találtak a rendőrök egy kocsiba rejtve Szentendrén.

A Nemzeti Nyomozó Iroda öt embert fogott el a helyszínen, ők már előzetesben vannak. Az ügy a nyomozók szerint összefüggésbe hozható egy tavaly decemberi elfogással. Akkor csaknem 20 ezer extasy tabletta került rendőrkézre.

A nyomozók másfél hete csaptak le a társaságra Szentendrén. Közülük hárman török, ketten pedig magyar állampolgárok. Az egyik török gyanúsított kocsijából 4,3 kilogramm nagy tisztaságú amphetamin került elő, amely csaknem 25 millió forintot ér. Mint kiderült, a kábítószert Hollandiából hozták Magyarországra. Az elfogottak között volt, aki szervezte a csempészetet illetve segítséget nyújtott ahhoz, és olyan is akadt, aki finanszírozta a kábítószer beszerzését, míg valaki a kábítószer elrejtésében nyújtott volna segítséget.

A gyanúsítottak ellen nagy mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt indult eljárás. Azóta mindannyian előzetesben vannak – tájékoztatta a Független Hírügynökséget keddi közleményében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

A nyomozók szerint az üggyel összefüggésbe hozható egy tavaly decemberi elfogás is: akkor három török és egy török-magyar kettős, illetve egy magyar állampolgár került rendőrkézre. Utóbbit szintén Szentendrén kapták el. A drogra itt ugyancsak egy kocsiban bukkantak rá, összesen 20 ezer darab extasy tabletta és hat kilogramm amphetamin származék került elő.

A rendőrök most vizsgálják a bűnözői kör tagjainak szerepét. Azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy a csoport mikor és hányszor csempészett kábítószert Magyarországra.

A két elfogás alatt a kábítószert szállító embereken kívül elkapták a szállítmányok megrendelőit, a szállítások szervezőit és a csoportok vezetőit is. A két akció alatt lefoglalt kábítószer értéke meghaladja a 70 millió forintot.

– Független HÍrügynökség –