24 éves város Nyíradony

Akt.:
24 éves város Nyíradony
© Fotó: Molnár Péter
Nyíradony – Az év első szabad hétvégéjén Nyíradonyban máris ünnepeltek.

24 éves a város, ez az ünnepség visszatekintés és summázása a 2015-ös évnek – nyitotta meg a városnapi egész estés ünnepséget Kondásné Erdei Mária polgármester szombaton, a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban. Sikeres évet zártak, amihez minden egyes helyi polgár, kik-ki a maga területén, hétköznapi dolgos törődése is hozzájárult.

– Sorolhatnánk az infrastrukturális fejlesztéseket, az Ady, Klapka utcák új burkolatát, a megújult egészségügyi központot, a védőnői szolgálatot, a gyermekorvosi szolgálatot hozzátéve, ezekbe mi csak belekapcsolódtunk, Tasó László államtitkár úr álmai váltak ezekkel a beruházásokkal valóra – mondta a polgármester.


Elismerték őket

Nyíradony Város képviselő-testülete a település kiváló polgárait díjak, kitüntetésekkel ismerte el.

„Akikre büszkék vagyunk 2015”-díj

– Vass Judit táncművész, az Experidance Tánctársulat alapító tagja. A magyar tánc hagyományainak megőrzése és ápolása területén elért kimagasló eredményeiért, Nyíradony város hazai és nemzetközi megismerése érdekében végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként.

PRO URBE-díjazottak

– Mercs György nyugalmazott tűzoltóparancsnok: a közéletben betöltött szerepéért, a város önkéntes tűzoltó egyesülete parancsnokaként végzett több évtizedes kiemelkedő irányító és szervező tevékenységéért, a város vagyonának megőrzésében és védelmében kifejtett eredményes munkásságáért, és a fiataloknak példát adó életútjának elismeréseként.

– Bozsó András nyugalmazott erdőgazdasági ágazatvezető: a város közösségének formálásában elért kimagasló eredményeiért, a település állatvilága, természeti környezetének és kincseinek megismertetésében végzett kiemelkedő tevékenységéért és a fiataloknak példát adó életútja elismeréseként.

– Illés Jánosné nyugalmazott bölcsődei gondozónő: a város közösségének formálásában elért kimagasló eredményeiért, az önkormányzat bölcsődéjében végzett, nemzedékeken átívelő kisded-óvó és nevelő tevékenységéért, a családok életének formálása és a bölcsőde munkatársi közössége fejlesztésében elért kimagasló tevékenységéért, a nyíradonyi Baba-mama klub alapításáért, az abban végzett önkéntes munkájáért és a fiataloknak példát adó életútja elismeréseként.​


További részletek a hétfői Naplóban! ​
hirdetés