Üzemanyagot szállító kamion borult fel Szeged mellett

Egy üzemanyagot szállító kamion borult az oldalára Szeged és Algyő között szerda reggel.

Az úton lévő nyomvályú dobta meg a teherautót, ezért a sofőr lehajtott a felázott padkára és nem bírta visszakormányozni az kamiont. A felborult teherautó nem akadályozza a forgalmat.

A 27 tonna üzemanyagot szállító kamion Szegedről tartott Algyő irányába, amikor – a sofőr elmondása szerint – a nyomvályú megdobta a szerelvényt, ezért lehajtott a jobb oldali útpadkára, ahonnan nem tudta visszakormányozni a járművet. A balesetet az okozta, hogy az elmúlt napok esőzései miatt nagyon felázott a padka és belesüllyedt a teherautó kereke, így az irányíthatatlanná vált. A sofőrnek végül sikerült megállítania a kamiont, de az az út melletti vízelvezető árokba borult. Az autó vezetője nem sérült meg – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tátrai János a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A baleset nem akadályozza a forgalmat

A baleset nem akadályozza a forgalmat. Viszont kb. egy óra múlva terelésre lehet számítani a 47-es főút Szeged és Algyő közötti szakaszán, mert a katasztrófavédelem szakemberei egy mentesítő kamionra várnak, amibe átfejtik a balestet szenvedett kamionból az üzemanyagot, mert tele tartállyal nem tudják felállítani.

– Független Hírügynökség –