Üzemanyag-szállító jármű csúszott árokba Balmazújvároson

Az árokba csúszött üzemanyagszállító
Az árokba csúszött üzemanyagszállító
A mai napon pár perccel 05.00 óra után érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint egy üzemanyagot szállító jármű belecsúszott Balmazújváros, Nádudvari út mellett lévő útárokba.

Balmazújváros – Üzemanyagot szállító jármű csúszott árokba és ütközött egy lakóház kerítésének csütörtökök hajnalban Balmazújvárosban a Nádudvari úton. A balesetben senki sem sérült meg.

29000 liter üzemanygot szállított


 

 
A rendőrség közlése szerint a 6 ezer liter benzint és 23 ezer liter gázolajat szállító nyerges-vontató vezetője egy éles kanyarhoz érve késve látta meg a stoptáblát, nagyot fékezett, emiatt került nehéz helyzetbe. Az árokban futó gázcsonk az ütközés következtében elhajlott, ugyanakkor a jármű tartálya nem lyukadt ki. Az üzemanyag átfejtéséig és amíg a Tigáz munkatársai befejezték a kárelhárítást, a forgalmat a környező utcákba terelték. A baleset körülményeit a rendőrség szabálysértési eljárás keretében vizsgálja. Az útzárat 13 óra előtt oldották fel.
 
HBN

Egy 6000 liter benzint és 23.000 liter gázolajat szállító nyerges-vontató közlekedett Balmazújváros belterületén, amikor a Nádudvari út végén lévő éles kanyarban a jármű vezetője későn észlelte a STOP táblát, melynek hatására kicsúszott az út mellett lévő útárokba, majd egy lakóház kerítésének ütközött. A jármű tankszintje belefúródott a földbe, eleje pedig megrongálta a lakóház kerítését. Az árokban volt még egy gázcsonk, mely az ütközés következtében elhajlott. A jármű tartálya nem sérült meg, üzemanyag nem fojt ki.

Személyi sérülés nem történt

A rendőrség értesítette a helyi Önkéntes Tűzoltóságot, a Katasztrófavédelm diszpécserét, valamint a TIGÁZ-t.

Az üzemanyag másik tartálykocsiba történő átfejtéséig, valamint a TIGÁZ munkatársainak kárelhárítási munkájának befejeztéig útzár lett elrendelve, a forgalmat a rendőrök a környező utcákba terelik el. A baleset során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár megállapítása folyamatban. A baleset körülményeit a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretén belül vizsgálja. Az útzár 12 óra 45 perckor feloldásra került, a forgalom mindkét pályatesten zavartalanul halad.