Ünnepi nyitvatartás és menetrend

A szabadtéri programokhoz illő napos, tavaszi időt ígérnek a meteorológusok a hétvégére, de hétfőn már az eső is részt vehet a locsolásban.

Az iskolákban már pénteken sem volt tanítás, a hosszú hétvége azonban sokaknak csak ma kezdődött el igazán. Húsvét első és másnapján a közlekedésben és a szolgáltatóiparban dolgozók is pihennek majd, így szinte mindenhol ünnepi menetrendre és korlátozott nyitva tartásra kell számítani.

A vonatokat ezúttal is igyekeznek a növekvő forgalomhoz igazítani, a MÁV-Start Zrt. közleménye szerint húsvétvasárnap ünnepi, húsvéthétfőn pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben. Az ünnepek alatt a társaság a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon – az igényekhez és lehetőségekhez igazítva – a vonatok szerelvényeit megerősítve, több járművel közlekedteti majd, április 6-a keddtől pedig már a megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

Az élelmiszerboltok, üzletek többsége, a posták és hivatalok vasárnap és hétfőn is zárva tartanak, azonban a kisebb boltok, benzinkutak, valamint a szórakozó- és vendéglátóhelyek az ünnepnapokon is várják a vendégeket.

Forrás: www.bama.hu