Ülésezik a Fidesz elnöksége

Felcsút mellett egy szállodában jelenleg is ülésezik a Fidesz elnöksége az RTL Klub információi szerint. Az országgyűlési választásokon nyertes párt vezetése a következő hetek menetrendjéről és a leendő kormány első intézkedéseiről tárgyal.

Orbán Viktor hétfőn úgy nyilatkozott, hogy csak a Sólyom László köztársasági elnökkel folytatott tárgyalás után árul el részleteket a leendő kormány struktúrájáról, személyi összetételéről. A Fidesz elnöke és az államfő szerdán délelőtt találkoznak a Sándor palotában.

A Független Hírügynökség úgy tudja: az biztosnak látszik, hogy nyolc csúcsminisztériumot állít fel a Fidesz, Szijjártó Péter lehet a kormányszóvivő, Lázár János pedig frakcióvezető – ez utóbbit Orbán Viktor is megerősítette hétfőn. Több személyi kérdés ugyanakkor még mindig nem dőlt el, így például az sem, hogy Kövér László, vagy Schmitt Pál lesz-e az Országgyűlés elnöke.

Orbán Viktor egyébként a miniszterek közül eddig csak Martonyi Jánost nevezte meg, mint a Külügyminisztérium (KüM) vezetőjét. Várhatóan a következő napokban nevezi meg hivatalosan Matolcsy Györgyöt, mint gazdasági minisztert, vagy Pintér Sándort, mint belügyminisztert.

– Független HÍrügynökség –