Úton a cél felé a hajdúnánásiak

Hajdúnánás – Lélekerősítő sikerrel kezdte a tavaszi szezont a Hajdúnánás Termál SC női kézilabda csapata az NB I/B Keleti csoportjában. Molnár András tanítványai közvetlen riválisukat, a Főgáz-Gázművek együttesét győzték le hazai pályán.

– Nem volt egyszerű, de sikerült – ezek voltak a nánási szakvezető első szavai a Gázművek elleni egygólos győzelem után. – Az ilyen csatában megszerzett két pontnak még nagyobb az értéke – tette hozzá Molnár András.
Az az eredményből is kiderül, hogy nem unatkoztak a fürdővárosi szurkolók, hiszen a két fiatal csapat végig hatalmas iramú, kiélezett meccset vívott. A Termál SC sikerét Salánki Emese kapusteljesítménye alapozta meg, de mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez. Ahogy azt sejteni lehetett, a nánási együttes nem kézilabdázott jól, de a téli szünet utáni időszaknak betudható hiányosságokat lelkesedéssel és csapatmunkával pótolták a lányok, Seres Emília, Takács Andrea és Karnik Mercédesz pedig igazi vezéregyéniségnek bizonyult. A két pont duplán is értékes, hiszen a hajdú-bihari csapat ezzel stabilizálta harmadik helyét a tabellán, s a játékosok lelkének is jót tehet a kiharcolt két pont, mellyel nagy lépést tettek céljuk, a dobogó felé…
– Ahogy az várható volt, nem játszottunk jól, de csapatként eredményesek voltunk, s ez a legfontosabb. Külön öröm számomra, hogy ismét egy kiélezett végjátékot tudtunk a magunk javára fordítani, ez hatalmas fegyvertény egy fiatal együttestől – értékelte a tavaszi nyitányon látottakat Molnár András.

A tények
HAJDÚNÁNÁS TERMÁL SC–FŐGÁZ-GÁZMŰVEK 26–25 (13–13)
Hajdúnánás, 300 néző. Vezette: Alapi, Kovács T.
HAJDÚNÁNÁS: SALÁNKI – Molnár A., KARNIK SZ. 4, SERES 8 (3), KARNIK M. 3, Nyitrai 2, Nagy M. Csere: Tomcsik (kapus), TAKÁCS A. 4 (1), Csányi 4, Szemes, Tóth Á., Beke 1. Edző: Molnár András.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2.