Útfejlesztés Hajdúsámson-Sámsonkert Szűcs utcájában

Útfejlesztés Hajdúsámson-Sámsonkert
Útfejlesztés Hajdúsámson-Sámsonkert
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt megvalósulásának költsége 85 %-ban támogatott.

A lakosság jobb infrastrukturális ellátottsága érdekében, a fejlesztés során a Hajdúsámson-Sámsonkertben, a Szűcs utcán – a Fő utcájától a belterületet érintő 471-es útig – 2100 méter hosszú és 6,5 méter széles aszfaltozott gyűjtőút kerül kiépítésre.

Ezzel együtt, a szilárd útburkolathoz tartozó csapadékvíz-elvezető rendszer is kialakításra kerül, ugyanis a jelenlegi földúton való közlekedést a csapadékos időjárás nagymértékben megnehezíti.

 

A Szűcs utcába is bevezetésre kerül a távolsági autóbusz járat

 

A fejlesztés révén a Szűcs utcába is bevezetésre kerül a távolsági autóbusz járat, ahol két egyirányú megállóhely kerül kialakításra a Szűcs utca 0+250 km és 0+360 km szelvényeiben, amelyek a lakossági tömegközlekedést hivatottak javítani.

A biztonságos közlekedés megteremtése érdekében a Fő utca és a Szűcs utca kereszteződésében, az általános iskola mellett gyalogos átkelőhely kialakítására kerül sor, a biztonságos közlekedés szabályainak betartására közlekedési táblák kihelyezésével hívják fel a figyelmet.