Újraindítja Japán és Milanó-, valamint Róma-járatait az Alitalia

Bejelentette hétfőn az Alitalia, hogy felújítja járatait Japán és Róma valamint Milánó között, amelyeket a repülési tilalom miatt töröltek. Olaszország déli repülési útvonalain már korábban feloldották a tilalmat.

A bejelentés szerint három járatot indítanak újra röviddel dél után – Tokióból Rómába és Milánóba, valamint Oszakából az olasz fővárosba. “Kevesebb teheráruval próbáljuk megoldani a repüléseket, de így is két órával hosszabbak lesznek az utak a megszokottnál.”- közölte az Alitalia tokiói szóvivője. Azt is elmondta, hogy a légtérzárlatok miatt a szokásos Szerbia fölötti átrepülés helyett ezúttal déli légi folyosókat választottak Közép-Ázsia – Törökország – Olaszország útvonalon, mert így elkerülhetők a hamuszemcsék.

Az olasz légitársaság bejelentése ellenére az olasz polgári repülésügyi hatóság (ENAC) azt legutóbb közölte, hogy Észak-Olaszország fölött zárva marad a légtér kedden reggelig. Az ENAC elnöke korábban azt mondta az olasz állami rádiónak, hogy a légtér hétfőn este hatig lesz zárva. Az olasz légteret hétfőn hajnali öt és reggel hét között ideiglenesen megnyitották. Az Alitalia szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ha nem szállhatnak le Milánóban a gépeik, akkor alternatív helyet keresnek.

– Független HÍrügynökség –