Újdonsült képviselő: Rubi Gergely (Jobbik)

Rubi Gergely (Jobbik) most először lesz országgyűlési képviselő; a 4. választókerületben indult, ahol 18 százalékkal második helyet ért el. A parlamentbe pártja országos listájáról jutott be.

Rubi Gergely 10 éven át dolgozott operatőrként, technikusként és rendezőként különféle televízióknál, a TV2-őt is beleértve. Képviselőként egyik legfontosabb céljának tartja “a sajtószabadság újbóli kivívását”, mert szerinte nem tartható, hogy a médiumokat pártok tartsák a kezükben. A két nagy kereskedelmi televízió műsorpolitikáját egyenesen tűrhetetlennek ítéli, magyar ötleten alapuló, helyi gyártású produkciókat sürget a külföldi licenszeken alapulók helyett, s megnégyszerezné a két csatorna által fizetendő évi frekvenciadíjat.
A Hajdúhadházon élő képviselő elengedhetetlennek gondolja a közbiztonság javítását, amit elsősorban  a csendőrség újbóli felállításától várna. – A helyi rendőrök nem mernek intézkedni, mert a bűnelkövetők megfenyegetik őket. A Jobbik csendőrlaktanyákat létesítene, a csendőrök pedig sosem a saját lakóhelyükön teljesítenének szolgálatot – mondja. Fontos kérdésnek tartja a honvédség helyzetét. Álláspontja alapján vissza kellene állítani a sorkatonai szolgálatot, de a 6-8 hónapra, egyfajta alapkiképzés céljára behívott honvédeket jobban megválogatnák. Rubi azonnal hazahívná a jelenleg külföldi missziókban szolgáló magyar katonákat, mondván, idegen érdekből vannak ott. Mindezen túl parlamenti munkájában – természetjáróként – elkötelezett a környezetvédelem felé, elsősorban az erdőgazdálkodás terén lát súlyos visszaéléseket.
Bár a munkája gyakran a fővárosba szólítja majd, fel sem vetődik benne, hogy ne Hajdúhadházon laknának a továbbiakban is.