Újabb tragikus kimenetelű rasszista támadás Oroszországban

Belehalt sérüléseibe egy dél-koreai cserediák, akit egy fiatalokból álló banda támadott meg az oroszországi Barnaul városában. – közölte csütörtökön az orosz média.

A fiatalember egy dél-koreai diáklánnyal sétált hétfőn az utcán, amikor a rendőrség feltevése szerint rasszista fiatalok támadták meg őket a Moszkvától háromezer kilométerre, keletre lévő szibériai városban, amelynek egyetemén tanultak.

A hatóságok bejelentése szerint a lányt nem érte komolyabb sérülés, a dél-koreai fiút viszont igen, miután többször megkéselték. A helyi kórház intenzív osztályán ápolt fiatalember csütörtökön halt bele a sérüléseibe. A rendőrség közlése szerint három fiatalt őrizetbe vettek az ügyben.

Oroszországban gyakran történnek “nem európai kinézetű külföldiek” elleni támadások, habár a hatóságok szerint ezek száma a felére csökkent tavaly a szélsőséges csoportok ellen küzdelem eredményességének jeleként. Ennek ellenére Vlagyimir Putyin orosz kormányfő januárban tragikusnak nevezte a rasszista indítékú erőszak jelenségét Oroszországban.