Újabb Soltész-siker

Újabb Soltész-siker
A Debreceni Pitbull Team versenyzője, Soltész László a Dunaújvárosban megrendezett, a rangos K-1 MMA Magyar Nagydíjra kvalifikáló viadalon is folytatta sikersorozatát.

A 80 kilogramm alatti fighterek számára szervezett négyes torna elődöntőjében mindössze negyven másodperc alatt verte ellenfelét, a fináléra pécsi riválisa sérülésre hivatkozva ki sem állt ellene.

Soltészt a viadal előtt a torna elsőszámú esélyesének tartották a szakemberek, a PTD színeiben versenyző debreceni egyetemista pedig be is váltotta a papírformát.

Az elődöntőben a hatvani Oroszi Bertholddal csapott össze, akit a kezdő ütésváltás után földön karfeszítéssel kényszerített megadásra. A másik ágon a pécsi Asztalos Jánost legyőző érdi Papp Sándor nem állt ki a fináléra, hivatalosan sérülés miatt maradt távol a küzdelemtől…

– Az elődöntő után a hatvani fiú kicsit meglepett, kijelentette, száz százalékosan biztos volt a győzelmében – mondta Soltész László.

– Az a helyzet, hogy nekem sem voltak kétségeim a meccs kimenetelét illetően, s belülről sem éreztem, hogy bármi gond lehetne. A szokásos taktikával dolgoztam, azaz gyors földrevitel, ott pedig kihúztam a karját, ez az egyik alaptechnikám. Tisztelve a fináléba jutó Papp Sándort, aki sérülés miatt nem állt ki ellenem, azt hiszem, ezt a mérkőzést is magabiztosan hoztam volna, fizikailag és technikailag is jobbnak tartom magam nála.

Soltész László Dunaújvárosban aratott győzelmével elsőként kvalifikálta magát Magyarország legrangosabb küzdősport rendezvényére, a debreceni Katona Attila és Pap Vilmos által jegyzett K-1 Magyar Nagydíj négyes döntőjére, ahol a legjobb hazai 80 kilogramm alatti „kiskesztyűs” bunyósok között léphet szorítóba. Soltész formáját látva kijelenthető, a nagydöntőben sem lesz esélytelen.