Újabb rendkívüli események – mentő, lejárt személyi igazolványok, részeg szavazó

Újabb rendkívüli események – mentő, lejárt személyi igazolványok, részeg szavazó
Újabb tíz szavazóhelyiségben vettek “rendkívüli eseményt” jegyzőkönyvbe vasárnap délután az érintett szavazatszámláló bizottságok.

Miskolconaz egyik szavazókör elnökét például a mentő vitte el, mert rosszul lett, a helyettesítéséről gondoskodtak, a szavazás így ott is mehetett tovább. Sokan lejárt személyi igazolvánnyal akartak szavazni, de volt olyan, hogy egy nő a részeg férje helyett töltötte ki a szavazócédulát.

A Heves megyei Szúcs településen három embernek is gond volt a papírjaival, ha hoznak érvényes igazolványt, este hétig még szavazhatnak. Ugyanígy járt a Heves megyei Bucsán is valaki, ő szintén csak akkor szavazhat, ha hoz magával érvényes papírokat. Tarnaleleszen viszont olyan ember akart szavazni, akinek egyáltalán nem voltak papírjai – otthon sem – így őt a visszautasítottak jegyzékére vették.

Budapest XXIII. kerületének egyik szavazókörében valaki mozgóurnát szeretett volna kérni, de kiderült, hogy az általa megadott cím nem is ahhoz a szavazókörhöz tartozik.

A Pest megyei Tápiószelén valaki úgy akart szavazni, hogy sem állandó, sem ideiglenes lakcíme nincs a településen, így őt a szavazatszámláló bizottság el is utasította.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán egy férfi ittasan ment el szavazni és a feleségével együtt ment be a szavazófülkébe. Kiderült, hogy a részeg férfi helyett az asszony töltötte ki a szavazólapot, ezt az asszony be is ismerte. Mindkettőjük szavazatát érvénytelennek nyilvánították.

– Független Hírügynökség –