Újabb magyar vereség lengyel földön

A salakmotoros lengyel I. liga 10. fordulójában vasárnap az RKM ROW Rybnik vendége volt a Speedway Miskolc csapata.

A hétvégi, páros menü második felvonására sem változott péntekhez képest a Speedway Miskolc összetétele, ugyanaz a hat motoros kísérelte meg a tisztes helytállást vasárnap Rynik városában, akik előtte Ponznanban is húzták a gázt.

Magosi második helye

A két napja a legponterősebb versenyzőnek bizonyult Magosi a Rybnik ellen is jól kezdett az első futam az ő győzelmével ért véget, és mivel csapattársa, a szlovén Conda jött be a harmadik helyre, az elején a vendégek vezettek (2-4). Nem sokáig. A soron következő három menetet maximumra, azaz kettős sikerrel hozta a hazai együttes (17-7), ami után előbb Magosi második helye, majd a folytatásban az SM második futamsikere következett, amelyet Wright ért el, – de sajnos futambeli társaik mindkétszer csak negyedikek lettek (24-12).

A hetedik és kilencedik megméretésen is teljes volt a hazai öröm, közte Magosinak volt egy második helye, majd a 10. futamban ugyanezt ismételte meg a magyar motoros, amelyben Tabaka bukott, és sérülése miatt már nem tudott rajthoz állni (42-18).

Ezt követően viszont pont nélkül maradt a tankolási szünet után Magosi, majd a 12. körözésben Conda egyedül szállt harcba két lengyel fiúval szemben és meglepetésre kettejük között ért a célba. Ezután Wright második helye mellett Szatmári negyedszer is pont nélkül maradt (55-23). Az utolsóelőtti futamban esélyük sem volt az egy pontnál többre a vendégeknek, míg a záráson futamdöntetlen született, ugyanis a ,,másodikos” Wright mögött Magosi ért célba.

Villámértékelés

– Ez a mostani meccs, és a pénteki is nagyon más lehetett volna, Nichoolst és Drymlt is be tudjuk vetni – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – Ők egyenként 10-10 pontot tudnak, és nagyjából ki lehet számolni, hogy mire lettünk volna képesek az igazi összeállításunkban, hét versenyzővel. Sajnos, nélkülük lengyel földön, egy lesajnált csapat vagyunk, de ettől is jobban zavar, hogy sok ígérgető ember folyamatosan hülyének, hintában ülő kis gyereknek néz minket. Innen üzenem nekik: ne hintáztassanak tovább minket, legyenek szívesek tudomásul venni, hogy ahogy ezt most csináljuk, így egyedül, nem fog menni.

Ma 17.30-től a PSZ Lechma Poznan vendégeként – a 2. fordulóból elhalasztott meccsen – kell a Speeedway Miskolc csapatának harcba szállnia, míg vasárnap 17 órától a 10. fordulóban az RKM ROW Rybnik otthonában. A két idegenbeli meccsben az a közös, hogy mindkettőre a Scott Nicholls, Magosi Norbert, James Wright, Szatmári László, Ales Dryml, Tabaka József névsort küldte el elnővezésben a Speedway Miskolc csapata. Az elutazás előtt az viszont biztossá vált, hogy ilyen összetételű csapatot biztosan nem láthatnak a két lengyel városban. De az előzmények után annak is örülni kell, hogy egyátalán lesz miskolci csapat ezeknek az együtteseknek az otthonában.
Ugyanis sem csütörtökön délelőtt, sem kora délután, sem késő délután, egészen estig nem tudott határozott választ adni arra Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke, hogy elutaznak-e a meccsekre.
– Napról napra azon dolgozunk, hogy tapasszuk, foldozzuk a lyukakat, és mindig jött valami apró remény, amibe belekapaszkodhattunk, rendre kaptunk némi pénzbeli segítséget ahhoz, hogy az éppen égető problémáinkat valamilyen szinten orvosoljuk – mondta Jacsó Tibor csütörtök délután. – A baj csak az, hogy kenegetjük magunkat, megyünk csináljuk érzelmi okokból, miközben nem vesszük észre, hogy tele vagyunk sebekkel. Sajnos, mostanra odáig jutottunk, hogy már azt sem tudtuk megoldani az elutazás napjára, hogy annyi pénzt összeszedjünk, amiből tele lehet tankolni a kocsikat, hogy legalább az oda és visszautazásunk biztosított legyen. A csütörtöki napon többször is feltettem a kérdést magamnak: van-e értelme annak, amit csinálunk? A választ tudom, de még nem mondtam, nem mondhattam ki. Az utolsó percig bíznom kell abban, hogy az indulás pillanatáig összejönnek azok az alapvetően szükséges pénzeszközök, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy ki tudjunk állni a soron következő meccseinkre.
Péntek reggel
Pénteken kora reggel is hívtuk Jacsó Tibort, akit a lakásán értünk utól.
– Csütörtökön este még Budapesten jártam, hogy pénzt szerezzek ahhoz, hogy útra kelhessen a csapat – mondta a Speedway Miskolc elnöke. – Késő este értem vissza, Miskolcra, addigra már két, a versenyzőkkel és felszereléseikkel teli buszt már sikerült útnak indítani, a harmadiknak pedig éjfélkor tudtam odaadni az utazáshoz, a tankoláshoz szükséges pénzösszeget. Szóval elindult a csapat, és ha nem is a legerősebb össszeállításban, de ott leszünk mind a két meccsen, és azt hiszem, most ez a legfontosabb, mert ez azt jelenti, hogy ki fogunk tudni állni. Azzal együtt is, hogy én itthon maradtam, azon egyszerű oknál fogva, hogy nekem már nem jutott hely a Poznanba indult járműveken.
Új időpont
A 9. fordulóban június 6-án rendezték volna meg a Speedway Miskolc – Start Gniezno összecsapást, ami végül az árvízi helyzet miatt akkor elmaradt. De ennek a meccsnek is van már új időpontja, a két csapat a jövő héten pénteken, vagyis június 25-én mérkőzik meg egymással Miskolcon, a Népkertben.
Pótlások
A miskolciak összecsapása mellett a mai napon még egy, a 6. fordulóban korábban elmaradt meccset játszanak le: GTZ Grudziądz – Lotos Wybrzeże Gdańsk; a múlt héten pedig a 2. fordulóból elmaradt meccset pótolták be: Lotos Wybrzeże Gdańsk – RKM ROW Rybnik 55-35.
Az elhalasztott meccsek új időpontjai, június 23.: Marma Hadykówka Rzeszów – PSŻ Lechma Poznań (3. f.), június 24.: RKM ROW Rybnik – Marma Hadykówka Rzeszów (6. f.), június 25.: Speedway Miskolc – Start Gniezno (9. f.), július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. f.), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. f.), Lechma Poznań – Lokomotiv Daugavpils (6. f.), július 10.: KM ROW Rybnik – PSŻ Lechma Poznan (8. f.), július 25.: Start Gniezno – Marma Hadykówka Rzeszów (8. f.).
– BCS –
 
Info

RKM ROW Rybnik – Speedway Miskolc 63-27

RKM ROW Rybnik: Karpov 13, Jamroży 12, Nermark 11, Klindt 10, Fleger 8, Domański 5, Węgrzyk 4.

Speedway Miskolc: Magosi 10, Wright 10, Conda 4, Tabaka 3, Szatmári 0, Lőrincz 0.


Eredmények

A 6. fordulóból bepótolt meccsen: GTŻ Grudziądz – Lotos Wybrzeże Gdańsk 46-43.

A 10. forduló további mérkőzései: Lokomotiv Daugavpils – Marma Hadykówka Rzeszów 56-34, Lotos Wybrzeże Gdańsk – PSŻ Lechma Poznan 40-49, Start Gniezno – GTZ Grudziądz 46-44.


A lengyel I. liga állása

m gy d v mpk mp bp öp

1. GTŻ Grudziądz 10 6 – 4 +47 12 1 13

2. Marma Hadykówka Rzeszów 7 5 – 2 +143 10 1 11

3. Lokomotiv Daugavpils 9 5 – 4 +101 10 1 11

4. PSŻ Lechma Poznan 7 5 – 2 +63 10 1 11

5. Lotos Wybrzeże Gdańsk 9 4 – 5 -10 8 1 9

6. Start Gniezno 7 4 – 3 -29 8 11 9

7. RKM ROW Rybnik 7 2 – 5 -42 4 1 5

8. Speedway Miskolc 8 1 – 7 -273 2 0 2

m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccseken elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol (pontszám egyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntik el a helyezéseket)

Az elhalasztott meccsek új időpontjai, június 23.: Marma Hadykówka Rzeszów – PSŻ Lechma Poznań (3. f.), június 24.: RKM ROW Rybnik – Marma Hadykówka Rzeszów (6. f.), június 25.: Speedway Miskolc – Start Gniezno (9. f.), július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. f.), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. f.), Lechma Poznań – Lokomotiv Daugavpils (6. f.), július 10.: KM ROW Rybnik – PSŻ Lechma Poznan (8. f.), július 25.: Start Gniezno – Marma Hadykówka Rzeszów (8. f.).

Képalá (12-dalakmoci): Ezen a héten két hazai meccse vár az SM-re Fotó: B. T.