Újabb koncerteket mondott le Whitney Houston

Újabb koncerteket mondott le Whitney Houston
Orvosai tanácsára európai turnéjának újabb két koncertjét mondta le Whitney Houston, akit légúti fertőzés miatt vittek egy párizsi kórházba – közölték az énekesnő sajtósai szerdán.

Houston kedden, Párizsban kezdte volna európai turnéját: ez a koncert, valamint a csütörtöki, manchesteri fellépés is elmarad. A szerdai közlemény szerint a pénteki, szintén manchesteri és a vasárnapra meghirdetett glasgow-i koncertet sem tartják meg.

Az énekesnő sajtósai hangsúlyozzák, hogy minden elmaradt fellépést később megtartanak, így most a 46 éves Houston európai turnéja jövő kedden kezdődik az angliai Birminghamben.

A közlemény szerint “az orvosok kedden késő éjjel megvizsgálták Houston-t az egyik párizsi kórházban és azt tanácsolták neki, hogy a tervezettnél több idő szánjon felépülésére.”

Az énekesnő az orvosok szerint felehetően krónikus rinofaringitiszban, azaz légúti fetrőzésben betegedett meg, de még nem tudták pontosan meghatározni a kórt.

Whitney Houston az 1980-as, 90-es években volt csúcson, aztán lényegében eltűnt, és mostanában próbálkozik a nagy visszatéréssel. Első jelentősebb sikerét 1984-ben érte el, amikor a Teddy Pendergrass Love Language albumán szereplő Hold Me című számot duettben énekelte. Az énekesnő első albuma 1985 februárjában jelent meg Whitney Houston címmel. Erről a lemezről az első átütő siker a You Give Good Love című szám lett

Nagy nemzetközi sikert először a Greatest Love of All című kislemeze hozott. Első Grammy-díját 1986-ban nyerte a legjobb női popzenei előadó kategóriában. Második nagylemeze, Whitney címmel 1987 júniusában jelent meg. Az albumból kiadott kislemezek sikerével megdöntötte a Beatles és a Bee Gees rekordjait is.

Houston továbbra is sikeres maradt, és még három Grammy-t kapott, de aztán eltűnt a színről, és az a hír terjedt el róla, hogy drog -és alkoholproblémákkal küzd. Hét év visszahúzódást követően 2009-ben jelentette meg az “I Look to You” című albumát, amely a zenekritikusoktól dicsérő, de nem magasztaló szavakat kapott.

– Független Hírügynökség –