Újabb karambol éjszaka a fővárosban

Karambolozott, majd felborult egy román mikrobusz vasárnapra virradó éjszaka Budapesten, a XIII. kerületben.

Két ember sérült meg, több autó pedig megrongálódott. Nem ez volt az egyetlen baleset éjszaka a fővárosban: valamivel korábban két autó ütközött össze a VI. kerültben. Úgy tudni, az egyik jármű szintén egy román kisbusz volt. Az utolsó adatok szerint ennek a karambolnak 9 sérültje van, közülük ketten járókelők.

A két jármű vasárnapra virradó éjszaka ütközött össze a XIII. kerületben, a Hegedűs Gyula utca és az Ipoly utca kereszteződésében. Az egyik kocsi az ütközéstől két parkoló autónak is nekicsapódott, majd felborult. A karambolban ketten sérültek meg könnyebben, a 21 éves román állampolgárságú sofőr és utasa – tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnap Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Úgy tudni, az érintett jármű egy román rendszámú kisbusz volt, csak úgy, mint a korábbi balesetnél. A történtek miatt egyébként több parkoló autó is megrongálódott.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a késő esti órákban a VI. kerültben is baleset történt: két jármű – köztük egy román mikrobusz – az Izabella utca és az Aradi utca kereszteződésében ütközött egymásnak. Az utolsó adatok szerint a karambolnak hét könnyű és két súlyos sérültje van, közülük ketten járókelők. Őket a szétszóródó alkatrészek sebesítették meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a sofőrök egyik balesetnél sem bizonyultak ittasnak. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az említett mikrobuszok vezetői a tiltó jelzés ellenére nem álltak meg a kereszteződésben, ez vezetett mindkét karambolhoz.