Újabb influenza okozta halálok Debrecenben

Újabb influenza okozta halálok Debrecenben
A múlt héten a Klinikán elhunyt két, súlyos alapbetegsében szenvedő ember, akiknek halála összefüggésbe hozhozható a H1N1 fertőzéssel – tájékoztatott dr. Kohut Zsuzsa, az ÁNTSZ Hajdú-bihar megyei járványügyi osztályának vezetője.

– Az év 3. hetében megyénk területén az influenzaszerű megbetegedésben szenvedők számában az előző héthez viszonyítva 12 százalékos növekedést regisztráltunk, ez a mérték egyezik az Észak-alföldi Régió területén mért értékkel. A 4. héten a regióban 15 százalékos volt az emelkedés, megyénk lakosai között 6 százalékkal csökkent a betegek száma. Az elmúlt héten tizennyolcan kerültek kórházba influenzaszerű tünetekkel. 6 beteg torokváladéka került vizsgálatra, 1 esetben igazolódott a H1N1 fertőzés.

Az oltópontok február 4-én estig lesznek nyitva, vagyis aki meggondolja magát, még csütörtökön beadathatja a H1N1 elleni védőoltást az ÁNTSZ Rózsahegy utcai kirendeltségén. (November 20-tól december 31-éig összesen 1460-an, míg januárban 130-an oltatták be magukat az oltópontokon.)

A Kenézy-kórházban jelenleg egyetlen embert sem ápolnak újinfluenzával. A Klinikán 9 beteget kezelnek H1N1- fertőzéssel, kettejüket lélegeztetik. A DEOEC-en eddig összesen 49 beteget kezeltek igazoltan a kórral, ebből intenzív gépi lélegeztetésre szorult 9 beteg, és öten haltak meg