Újabb fordulat jöhet Esztergomban

Csütörtökön rendkívüli képviselő-testületi ülést tartanak Esztergomban a helyi Fidesz-KDNP kezdeményezésére, amelyen visszavonhatják a polgármestertől az átruházott hatásköröket.

Ezt azzal indokolják, hogy szeretnék folytatni az előző városvezető és képviselő-testület munkáját. Emellett azt is javasolják, hogy Meggyes Tamás korábbi polgármester további országgyűlési képviselői munkájához kapjon irodát és autót.

Rendkívüli képviselő-testületi ülést kezdeményezett az esztergomi Fidesz-KDNP frakció csütörtökre, hogy a polgármesternek átruházott hatásköröket visszavonják és felülvizsgálják. Az erről szóló rendelet-tervezetet Steindl Balázs, a Fidesz helyi elnöke jegyzi a múlt szerdán kelt dokumentum szerint. A javaslatukat azzal indokolják, hogy a város önkormányzata több mint tíz éve elindult egy úton és most is szeretnék folytatni az előző polgármester és képviselő-testület megkezdett munkáját. Egyúttal azt is kezdeményezik, hogy Meggyes Tamás volt polgármester országgyűlési képviselői munkájához biztosítva legyen a technikai háttér, ez autót és irodát jelent.

Esztergomban a függetlenként induló Tétényi Éva az önkormányzati választásokon a szavazatok kétharmadát szerezte meg, megelőzve Meggyes Tamást, a város eddigi fideszes polgármesterét.

Tétényi Éva a mostani előterjesztéseket megdöbbentőnek tartja, szerinte ugyanis a szavazók kifejezték szándékukat, azaz, hogy másfajta vezetési stílusa legyen a városnak. Az érintett képviselőket pedig arra kéri, hogy ne akarják felrúgni a demokrácia szabályait.

Esztergomban egyébként a csütörtöki testületi ülést kivetítőn bárki figyelemmel kísérheti a Széchenyi téren a korábban teljesen nyilvánosságot ígérő Tétényinek köszönhetően.

– Független Hírügynökség –