Újabb buszokat tesztelhetnek a pécsiek

Újabb buszok érkeznek Pécsre, amelyeket ingyen próbálhatnak ki a városlakók – közölte a Független Hírügynökséggel a pécsi önkormányzat polgármesteri kabinetirodája.

Október elején egy hétig már volt egy hasonló tesztbusz a városban, amelynek főleg műszaki jellemzőivel nem voltak elégedettek a pécsiek. Most további három busztípust tesztelhetnek majd az utasok.

Összességében több száz vélemény érkezett a Magyar Járműtechnikai Zrt. tesztbuszával kapcsolatban, amit egy hétig próbálhattak ki a pécsiek október elején – ingyen. A busszal kapcsolatban többnyire pozitív visszajelzéseket írtak a pécsiek, akik főleg a jármű belső terét és formáját dicsérték, de a busz műszaki jellemzőit, így a motor erősségét és zaját érték kritikák.

A következő hetekben újabb buszok érkeznek Pécsre, amelyeket szintén ki lehet majd próbálni. A közeljövőben három újabb típust, a Nabi, az Ikarus és a Credo járműveit tesztelhetik majd a pécsiek.

Az október 27-i héten érkezik Pécsre az Ikarus V187-es típusjelű, alacsonypadlós, csuklós busza, amely egy héten keresztül járja majd a várost. Ezt követően, várhatóan november 8-tól fut a pécsi utakon a Nabi Sirius busza, amely különleges formájával hódít, egyébként egy úgynevezett fél-alacsonypadlós, szóló, városi járat. November közepén pedig a Credo19 típusú, csuklós, alacsonypadlós járművet vehetik tüzetesebben szemügyre azok a pécsiek, akik buszon közlekednek.

A tesztbuszokon továbbra is ingyenesen lehet majd utazni

A tesztbuszokon továbbra is ingyenesen lehet majd utazni, a véleményeket pedig a már megszokott módon, a sofőrnél lehet leadni.

Mint ismert, a Pécsi Tömegközekedési Zrt. kisebbségi tulajdonosa, a Mecsekbusz Kft. szeptember közepén mondta fel a szolgáltatási szerződést a társaság többségi tulajdonosával, a Pécs Holding Zrt-vel. Páva Zsolt, Pécs polgármestere a szolgáltatási szerződés felmondását követően azt mondta, a szerződés felmondásával megnyílt az út a pécsi buszpark megújítása előtt.

– Független Hírügynökség –