Újabb árvízhelyzet Fejérben

Újabb árvízhelyzet alakult ki Fejér megyében a hajnal óta tartó esőzés miatt. Gánton 10-15 ház van veszélyben, Bicskén a szántóföldről érkező víz okoz gondot, Baracson 8-10 házon folyik át a dombról jövő sár, és Igar-Vámon újból emelkedik a vízszint, újabb családnak kellett elhagynia az otthonát.

Gánton az árkok megteltek vízzel és kiöntöttek az egyik utcában. Itt 10-15 házat már csak homokzsákok védenek. A faluból az Ozora és Felcsút felé vezető út több helyen víz alatt van. Most markolókkal próbálnak utat nyitni a víznek egy bányagödör felé.

Bicskén szántóföldről érkező víz okoz gondot. Az árkok nem tudják elvezetni a vizet, 8-10 ház pincéjét elárasztotta már. Homokzsákokkal próbálják védeni az épületeket. Az árkokat mélyítik, szivattyúznak.

Baracson ismét veszélybe került 8-10 ház, a dombról folyik át a házak udvarán a víz és a sár, homokzsákokkal, vízterelővel próbálják a házakat védeni. A vasárnap délután lezúduló eső hatására ebben az utcában korábban már kritikus helyzet alakult ki. A dombról a sár folyt, kerítéseket kidöntve, szemben vele pedig a patak árad meg. A házak egyes helyiségeibe is betört a víz. Volt ahol a hűtőszekrénytől, a mosógépig minden tönkrement.

Igar-Vámon kezd feltörni a víz ismét, alulról áztatva a házakat. Egy újabb házból kellett kiköltözni a családot, mert ropogtak a falak. Itt két géppel mélyítik a közelben lévő vízfolyást. Igar-Vámszőlőhegyen a Petőfi utcában folyik a sár, iszap és a víz, egy ház van veszélyben.
Igar-Vámon vasárnap éjszaka olyan magas volt a víz, hogy 20 házból kellett az embereket kitelepíteni, és motorcsónakokkal portyázva vigyáztak a rendőrök a házakban lévő értékekre. Hétfőn délutánra az emberek egy idős nő kivételével visszaköltözhettek a házaikba.

– Független Hírügynökság –

Címkék: , ,