Újabb argentin focihuligánokat utasított ki Dél-Afrika

A dél-afrikai hatóságok elfogtak 17 argentin focihuligánt, akiket ki fognak utasítani az országból – közölte a dél-afrikai rendőrség.

Az ismert huligánokat akkor találták meg, amikor rajtaütés hajtottak végre argentin szurkolók szállásai a dél-afrikai fővárosban. Korábban már kiutasítottak 11, erőszakos szurkolóként ismert argentint.

A 165 argentin szurkoló közül 17-et olyan emberként azonosítottak, “akik a rendőrség szerint nemkívánatosak a lelátókon” – áll a dél-afrikai rendőrség közleményében. A 17 huligánt átadták a dél-afrikai bevándorlási hatóságnak, amely kitoloncolásukat intézi majd – közölte a rendőrség.

Több száz focihuligán utazott ki a világbajnokságra

A labdarúgó világbajnokság kezdete előtt Argentína egy nyolcszáz ismert focihuligán nevét tartalmazó listát adott át a dél-afrikai hatóságoknak, akiket kitiltottak a focistadionokból. Ezt azután tették, hogy az argentin sajtó arról számolt be, hogy több száz focihuligán utazott ki a világbajnokságra.

Hétfőn 11 argentin focihuligánt utasítottak ki Dél-Afrikából. Őket egy nappal korábban vették őrizetbe, amikor repülőgéppel megérkeztek az angolai fővárosból Johannesburgba.

– Független Hírügynökség –