Új vezető a közlekedési hatóság élén

Sárdi Erika, a Miniszterelnöki Hivatal Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának korábbi osztályvezetője lesz a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH)elnöke, 2010. június 15-i hatállyal.

Az előző elnök, Horváth Zsolt Csaba munkaviszonya hétfőn közös megegyezéssel megszűnt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM)megkezdte az NKH működésének, belső szabályozásának és döntéseinek teljes körű felülvizsgálatát Schváb Zoltán, közlekedési helyettes államtitkár vezetésével – közölte a szaktárca hétfőn.

Újragondoltan a jogosítványért

Első lépésként a minisztérium szakemberei az NKH új vezetőjével együttműködve “újragondolják” a gépjárművezető-képzéssel és a légüggyel kapcsolatban hozott eddigi döntéseket. Az NFM vezetői súlyos hibának tartják, hogy az autóvezető-képzéssel foglalkozó terület átalakítása előtt elmaradt a szakmai érdekképviseletekkel való egyeztetés – fogalmaz a közlemény.

A légügyi területen rendezik a többi között a légiközlekedési hatóság működési feltételeit; kijavítják a nemzetközi auditok során feltárt hibákat, és biztosítják az Európai Uniós követelményekkel összhangban a hatóság működését – közölte a minisztérium.