Új utak kereséséről tartottak konferenciát Debrecenben

Új utak kereséséről tartottak konferenciát Debrecenben
Debrecen – Jelenleg a 104 férőhelyre 115-120 fiatalt kell elhelyezni a Böszörményi úti javítóintézetben, így még fontosabb cél, hogy hasznos elfoglaltsággal tudják lekötni a figyelmüket – mondta el az intézetben tartott konferencia kapcsán Magyari László igazgató.

A keleti országrész hat megyéjéből érkezett ügyészek, bírók és pártfogók, valamint gyermekvédelmi szakembereknek tartott előadásokkal, illetve a gyakorlatban mutatták be az intézetben folyó drámapedagógiai tevékenységet. Ennek megfelelően az intézet drámaköre, Álmok Szabad Színháza: Ikarosz című előadását is megtekinthették a résztvevők.

 Bővíteni kell az intézményeket

Az eseményt Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkáranyitotta meg, és utalva a javítóintézeti fiatalok növekvő számára, arról is beszélt, hogy ez az intézmények bővítését teszi szükségessé, de nagyon fontos a nevelő munka is.

A debreceni javítóintézet részt vesz az országos tehetséggondozási programban – a drámakör mellett a hagyományos roma mesterségekkel ismerkedhetnek meg a lakók –, mert ahogy a konferencián elhangzott: a megtévedt fiatalok nem csak a rosszra, a jóra is befolyásolhatók megfelelő irányítással. HBN