Új Dzsudzsák Balázsok bukkanhatnak fel

Új Dzsudzsák Balázsok bukkanhatnak fel
Rengeteg tehetséges labdarúgó bontogatja szárnyait Hajd-Biharban.

A debreceni Hegedüs Gábor, a tiszántúli regionális válogatott csapatvezetője, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei instruktora örömmel számolt be a hét végi labdarúgó programról, amelynek telki adott otthont.

– Az idén júniusban a Telki Edzőközpontban egy héten keresztül fiatal labdarúgók vehettek részt a Nyári Labdarúgó Utánpótlás Kiválasztó Táborban, amelynek egyik célja az U15-ös válogatott keret kialakítása.

Az ifjú focistákat az MLSZ és az Utánpótlás-nevelési Igazgatóság (NUPI) szakemberei mérték fel és képezték tovább. A táborlakók idén új koncepció alapján kerültek kiválasztásra: az észak-keleti, a nyugat- és dél-nyugati, a dél-keleti, valamint a közép-nyugati régióból érkeztek az 1997-es és 1996-os születésű fiúk – régiónként és korosztályonként 18, előzetesen kiválasztott labdarúgó, összesen 72-en nyilatkozta a tréner.

Hegedüs elmondta, hosszú folyamat volt a kiválasztás, 20 megyében összesen 192 toborzási körzetben figyelték első körben a sportolókat. A megyei koordinátorok már a megye legjobbjait választották ki, tavasszal pedig sor került a nyolc regionális kiválasztóra, majd újításként a kör tovább szűkült négy regionális csapatra, így jött létre a telki táborba utazó két korosztálynyi csapat.

A táborvezetők és az utánpótlás-válogatottak szakmai irányítói külső szakemberek segítségével négy-négy napon keresztül mérték fel a gyermekek aktuális képességét, így képet kaptak arról, hogy kik azok, akik a korosztályos válogatottakban méltóképpen képviselhetik Magyarországot. A NUPI tudományos munkatársai humánbiológiai-, testalkati vizsgálatokat és pszichológiai tesztelést végeztek, a szakmai stáb segítségével mérkőzésekre, pályatesztekre, kondicionális felmérésekre is sor került.

Új Dzsudzsákok

A fentieket hallva felmerül a kérdés: valós esély van-e arra, hogy újabb vidéki tehetségek, Dzsudzsákok, Máték, Tőzsérek tűnjenek fel a láthatáron?

– Négy-négy napon keresztül tartottuk az MLSZ Technikai Centrumában a 13-14 éves korosztály kiválasztó programját, melynek célja a legfiatalabb magyar korosztályos válogatott kialakítása – árulta el hegedüs Gábor. – E tehetség kiválasztó programot megelőzték a megyei-, illetve régiós tehetség-kiválasztások, melyeket megyénkben igen alaposan megszerveztünk az Utánpótlás Bizottsággal.

Köszönet a megyei csapatoknak, akik az utánpótlás programban részt vettek, és a megyei válogatottakba tehetségeiket ajánlották, s engedték kvalitásukat továbbfejlődni. Hét debreceni gyerek vesz részt az U15-ös keret tagkaként a nyíregyházi Jonatán kupán:a DHSE Olasz Focisuliból öt játékos, Lukács Rihárd, Nagy Máté, Jakab Rihárd, Illés Dávid, Barna Szabolcs (edzőik: Pintér István, Szabó László, Hegedüs Tamás, Joó Zsolt, Hegedüs Gábor, Fórián Zsolt).

A DVSC utánpótlásból: Csicsek Levente, Sándor Tamás, (Edzőik: a DSI stábja, valamint Arany László, Sáfár László, Kolozsi Sándor, Hegedüs Gábor).

Az U14-es „A” csapatba bekerült a DVSC-s Dudás Rihárd (Edzőjei: Bernáth, Lajos, Gyarmati Zoltán, Szalánczi Tamás), a B+ csapatba a DVSC-s, majd DHSE Olasz Focisuli-Bárándól Dimény Rudolf (edzője:Bernáth Lajos). Szívből gratulálok a debreceni utánpótlás-csapatokból kikerült válogatott játékosoknak! – tette hozzá Hegedüs Gábor. HBNTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából