Özönvíz után Belekben

Özönvíz után Belekben
Ezekben a napokban igazán változatos az időjárás a törökországi Belek térségében, jóformán minden évszakból kaphattak már ízelítőt a lokisták. A múlt keddi megérkezéskor Isztambul és Antalya között hóvihar tombolt, ám landoláskor már kellemes, 13-14 fokot mutatott a hőmérő.

A múlt keddi megérkezéskor Isztambul és Antalya között hóvihar tombolt, ám landoláskor már kellemes, 13-14 fokot mutatott a hőmérő.

Két nappal később – épp a szibériai Novoszibirszk elleni mérkőzésen – szinte sarkvidéki volt a levegő, a pálya mellett álldogáló néhány néző téli kabátban volt kénytelen meccset nézni. Másnap délben pedig annyira szép idő lett, hogy félmeztelenül napoztak az Arcadia hotel lakói.

Na, ez sem tartott azért túl sokáig, vasárnap orkánszerű széllel és szakadó esővel érkezett meg az ítéletidő, aminek következtében el is maradt a DVSC hétfői találkozója.

A keddi edzésre utazván megfigyelhető volt, hogy a rengeteg csapadék következtében az utcákon áll a víz, nem úgy a pályákon: a futballisták és a golfozók játékteréről leszivattyúzták a vizet, ugyan a járdákat a legtöbb helyen ellepte az ár, de sportolók kiszolgálása mindennél fontosabb a helyieknek.

A debrecenieket vendégül látó elegáns szállodát sem kímélte a vihar, a folyosókon és az étteremben is tócsák jelzik, hogy találn nincs minden rendben a szigeteléssel.

Ez persze nem zavarja a törököket, a recepciós mosolyogva mondja: nem számít, majd kisüt a nap és minden felszárad. Milyen igaza van…

Tamás Nándor

  • Laczkó Zsolt csak a mának él
  • Olasz szakember a Lokinál
  • A vihar átírta a programot Belekben
  • David Platt tragédiája – Útinapló Belekből
  • Szexi Lokisták Törökországból
  • Édes a pihenés – Útinapló Belekből