Ötvenöt táblán száztízen sakkoztak

Ötvenöt táblán száztízen sakkoztak
Száztízen ültek táblához a Kathy Sándor sakk emlékversenyen Nyíracsádon

– Február 20-án immár hatodik alkalommal került sor az egykori sporttárs emlékére rendezett viadalra a nyírségi községben.  Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, ma már a megye egyik legrangosabb amatőr versenyének számító megmérettetésre tizenhat településről, köztük Debrecenből, Hajdúszoboszlóról, Pocsajból, Hajdúsámsonból, Nádudvarról és Nagyrábéról is érkeztek sakkbarátok, de nem maradtak otthon az erdélyiek sem. – Semmi esetre sem hagynánk ki a nyíracsádi versenyt, ha ide jövünk, szinte már haza jövünk – fogalmazott az Érmihályfalváról érkezett ötfős csapat vezetője, Kovács István. A versenynek, melyet Szmír Mihály, a helyi sakk-klub vezetője szervez töretlen lelkesedéssel, a Ligetalja Művelődési Ház adott idén is otthont. A vendégeket Sándor Edit intézményvezető, majd Nagy János alpolgármester köszöntötte.  Szilágyi Imre és Száva Miklós versenybírák ismertették a szabályokat, valamint néhány, a versenyórák használatával kapcsolatos technikai tanácsot adtak a versenyzőknek. A 66 felnőtt és a 44 ifjúsági résztvevő kilencfordulós, kétszer tizenöt perces játékidejű, svájci rendszerű versenyen vett részt. Délelőtt tíz órakor kattantak az első órák, majd rövid ebédszünet után délután öt óráig folytak a partik. A kora délutáni órákban először Katona Gyula polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd a verseny névadójának özvegye Kathy Sándorné, valamint Gyula FerencnéKathy Ilona országgyűlési képviselő is ellátogatott Nyírcasádra, aki húszezer forint értékű könyvcsomaggal járult hozzá a győztesek jutalmazásához. A délutáni eredményhirdetésen a díjakat Sándor Edit intézményvezető és Moczok Gyula önkormányzati képvisel adta át.

Eredmények:

Ifjúsági egyéni: 1. Száva Jonatán (Debrecen), 2. Hercz Richárd (Hosszúpályi), 3. Szántó Imre (Hosszúpályi) Ifjúsági csapat: 1. Hosszúpályi, 2. Nádudvar 3. Debreceni Sakkbarátok

Felnőtt egyéni: 1. Herczeg László (Nagyrábé), 2. Pinczés Gyula  (Nádudvar), 3. Major Norbert (Nyíracsád) Felnőtt csapat: 1. Pocsaj 2. Nyíracsád I. 3. Hajdúsámson I.

Különdíjak:

A legifjabb versenyző: Kovács Mihály (Derecske)

Legidősebb versenyző: Kocsis Imre (Hajdúsámson)

Legeredményesebb helyi ifjúsági versenyző: Béres István

Legeredményesebb helyi felnőtt versenyző: Szmír Mihály

Kedves Zilahi Enikő