nagy fogás

2019.08.16. 08:55

Kiszagolta Rudi a kétmilliót érő csempészcigit

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Ártándnál egy román kisbuszban megközelítőleg kétmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás, közölték.

Fotó: NAV

A pénzügyőrök Ártándnál egy román kisbuszt ellenőriztek, ami Romániából Olaszországba tartott. A járművet a NAV munkatársai Rudival, a cigarettakereső kutyával átvizsgálták, aki pozitív jelzést adott. Az ülések alatti gyári üregekben és a padlózatban 1470 doboz, megközelítőleg kétmillió forint értékű cigaretta került elő – olvasható a NAV közleményében.

 

Mint írják, a sofőr a dohánytermékek származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondása szerint nem tudott arról, hogy cigarettát rejtettek el a járműben.

A NAV munkatársai a kétmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A járművezető a kiszabott 2,8 millió forint jövedéki bírságot a pénzügyőröknek a helyszínen készpénzben befizette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában