Ötször gyorsabban öregszik a kisfiú, mint kellene

A brit Harry Crowther a világon az egyetlen, aki az úgynevezett progéria szindróma egy ritka változatában szenved.

Még csak 11 éves, imád biciklizni, fára mászni, a teste azonban akár egy öregemberé a különös genetikai betegség miatt. A haja lassan nő vagy hullik, a bőre elvékonyodott, és olyan szervi problémái vannak, mint egy nyugdíjasnak. Könnyen elfárad a legkisebb testi megerőltetésekben is, és izületi problémákkal küzd. A kisfiú naponta négyszer szed gyógyszereket, és az orvosok szerint nem lesz hosszú életű.

Nézze meg a képeket ide kattintva!

Harry szülei azonban bizakodnak, hogy az orvosok találnak valamilyen módszert, ami segíthet a kisfiún. Nehezíti ezt, hogy jelenleg ő az egyetlen olyan gyerek, aki ebben a betegségben szenved. A leghosszabb kort megért férfi 26 évesen hunyt el a betegség miatt.

Harry bőrén 1 éves korában vették észre az elváltozást, bőre egyre inkább ráfeszült a kis testére és a kisbaba egyre idősebbnek nézett ki. Végül az orvosoknak 7 éves korában sikerült megállapítani, hogy melyik gén módosulása okozza a tüneteket.

A kisfiú igyekszik normális életet élni, bár sok játékban nem vehet részt társaival együtt, legjobban mégis az bántja, amikor az idegenek az utcán megbámulják, vagy csúfolják őt.

– MON –

 

Címkék: , , , ,