Öt hete elfogták a kiskőrösi rablás gyanúsítottjait

Elfogták a rendőrök a január végén történt kiskőrösi fegyveres rablás gyanúsítottjait.

A bűncselekmény felderítésére alakult nyomozócsoport még március 11-én fogta el az egyik férfit, majd egy héttel később a társára is lecsaptak. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva csak öt héttel az elfogások után, pénteken számolt be a részletekről.

A két férfi január 26-án este ment be a kiskőrösi családi házba, majd egy fegyverrel készpénzt és értékeket követeltek az ott élő házaspártól. A zsákmány megszerzése után a rablók megkötözték áldozataikat, majd elmenekültek. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot alakított az ügy felderítésére, kiemelten kezelte a rablást.

A megyei nyomozók a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival március 11-én, Budapesten fogták el az egyik gyanúsítottat: a 38 éves férfi lakásán egy videokamera, egy fényképezőgép, több ékszer, valamint olyan készpénz is volt, melyeket a családi házból vittek el. A férfi társát március 18-án, szintén Budapesten kapták el a megyei rendőrség bevetési osztály munkatársai. A 48 éves cibakházi férfinél is több olyan dolgot találtak, melyeket a családtól vittek el.

– Független Hírügynökség –