Összefogás szép példája

Összefogás szép példája
Vámospércs (HBN – Sz.V.É.) Az elmúlt napokban civil kezdeményezésre, két alkalommal indult ásványvízzel megpakolt szállítmány Vámospércsről Sajóvámosra.

Június 8-án az egyik kereskedelmi rádió híradásában hangzott el a felhívás, hogy több árvíz súlytotta településen, köztük Sajóvámoson is nagy szükség lenne ivóvízre. Hallva a híradást egy magánszemély azonnal felvette a kapcsolatot Komjáthy Lajosné polgármesterrel akit személyesen is jól ismer. A településvezető megerősítette az ivóvíz szükségességét, s meghatódva fogadta a felajánlást. Helyi kommunikációs csatornákon és barátokon, ismerőkön keresztül azonnal megindult a szervezés.

Gyorsan gyűlt az ásványvíz és már az nap délután 207 karton állt rendelkezésre, amelyek szállítását Nagy Tibor és Kosztin Mihály vállalta. A szervezés nem állt meg, 11-én pénteken már egy jóval nagyobb kocsira volt szükség amelyet Törő István biztosított. A két szállítmánnyal 477 karton ásványvíz jutott el a rászorulókhoz, akiknek az életét az árvízen túl csőtörés is nehezítette. Az összefogás szép példáját mutatták az adományozók, akik között magánszemély, vállalkozó, civil szervezet és munkahelyi közösség is volt.

-Vrancsik Éva-