Örömünnep New Orleans-ban – a Saints nyerte a Super Bowl-t

Örömünnep New Orleans-ban – a Saints nyerte a Super Bowl-t
A Drew Brees vezette New Orleans Saints nyerte meg a Super Bowlt, miután a fináléban 31–17-re legyőzte a Peyton Manning által irányított Indianapolis Coltsot.

Ezrek ünnepeltek helyi idő szerint vasárnap késő este New Orleans-ban, miután a helyi csapat, a New OrleansSaints megnyerte az amerikai futball-döntőt, a Super Bowl-t.

Az amerikai város Francia Negyedében – amely leginkább a farsanghoz hasonló Mard Gras-ról ismert – még a sztriptízbárok is bezártak és a lenge öltözetű hölgyek csatlakoztak az eksztázisban táncoló tömeghez.

New Orleans-ban tucatnyi tűzijáték volt, idegenek ölelkeztek az utcákon, mindenki a Saints zászlóit lengette és kolompokat ráztak. Egyetemisták pincéreket ölelgettek, hajléktalanok koccintottak jólöltözött turistákkal, autósok dudáltak örömükben szakadatlanul abban a városban, amelyet 2006 augusztusában a Katrina hurrikán szinte teljesen lerombolt.

Ezrek követték élőben a Miamiban zajló Super Bowl-t éttermekben és bárokban: az amerikai futball-döntő legnagyobb szabású és egyben a legnézettebb sportesemény az Egyesült Államokban.

A Super Bowl-t egyébként 31-17-re nyerte a New Orleans Saints, akik az Indianapolis Colts csapatát győzték le.Sporthírek