Önöknek – Önökért avagy a Minirally napjainkban

Dérrel szőtt, ködbe burkolódzott táj pihent Kiskunlacháza közelében.

Csak a birkák bégetése és a juhász kutyáinak vidám ugatása hallatszik, ahogy játékosan, de keményen fegyelmezik a juhokat, nehogy elkóboroljanak a tejködben. Fagyos szellő csipkedi arcom, mikor egyszer csak félelmetes hangok szűrődtek a távolból. Közelebb és közelebb került, ordított, durrogott, csattogott ez a félelmetes vadállat. Egyszer csak a hang irányából, őrült tempóban, előkerült egy pokoli teremtmény. Izzó szemekkel, nagyra nyitott szájjal, krómszerű fogaival, vicsorítva falta a levegőt. Félelmetes volt, ahogy állatias sikoltás közepette füstölt alatta a 4 kerék, tépte, szakította az aszfaltot, majd távolodva, óriási lángcsóvákat hagyva maga mögött, elnyelte a fehérség és vele együtt visszatért a csend… 

image

… de csak alig egy percre, mert már jött is a következő. Igen, újra itt a szombat, újra minirally van Kiskunlacháza reptéri aszfaltján. A köd lassan száll fel, de az edzőkörök már meg is kezdődtek. Gyülekeznek az autók, cserélik a kerekeket, melegednek az emberek, forralt borral és teával próbálják pótolni a föld alá szökött celsiusokat. Az újév 16-ik napján újra eljött ide a csapat. A régmúlt orosz katonáit és vadászgépeit őrült kanyarívek, eszméletlen féktávok, vidáman ordító nézők, zászlókat és kezeiket lengető szurkolók váltották fel újra és újra. Nem unják meg, mert mindig új nyomvonallal és sok fejlesztéssel jelentkezik a Minirally Versenysorozat.

image

Új év, sok új versenyző is jelen volt. Voltak megint gyorsaságiról, rallyról, rallytúráról és még driftről is ismerős autók, versenyzők. A gumikat nem kímélve próbálta mindenki a legjobbját nyújtani, amit már élőben közvetített időeredményekkel színesített a Minirally Team! A versenyzők izgatottan siettek a monitorhoz, számolgattak, latolgatták az esélyeket, volt ahol ismét csak századok döntöttek és izgalmas kiélezett csatáknak lehettünk tanúi.

image

A hírek szerint a következő versenyükön egy kontroll időmérő rendszert is alkalmaznak majd és az időeredményeket már egy 24 collos monitoron követhetik az emberek. Sőt február első hétvégéjén letesztelik a telemetriás rendszert is kint a reptéren. Igen telemetriás rendszer, nem csalás nem ámítás, ugyanis Magyarországon először amatőr versenyen, akár ki is lehet elemezni az adott versenyző vezetési tulajdonságait és azt mérlegelve tudatosan lehet fejlődni, fejleszteni. Több kamerával és GPS alapú követő és naplózó rendszerrel lehet majd meglátni a hibákat és elismerni a profi vezetési tudást, pont mint a „nagyoknál”!

Hamarosan indul a Drag-Minirally sorozat is, ahol nem csak a Rally autók hada fog a rajthoz állni, hanem kicsivel arrébb, a ragasztott pályán, brutális erőhatásokkal fognak a gyorsulásra épített szörnyetegek versenyezni. Mindezt szikrázó napsütéssel, szebbnél szebb lányokkal fűszerezve, csodálhatják igazi benzingőzzel fertőzött autós rajongók…

– CARizMANiaC –

Forrás: http://minirally.hu

Címkék: , , ,