Ön milyen veszélyeket tapasztal az esti közlekedésben?

Bige Orsolya szerint nagyon sok a felelőtlen, gyakorlatlan sofőr, aki nem veszi számításba, hogy a meggondolatlanságával másokat is bajba sodorhat. Nagyon fontos lenne, hogy sötétben mindenki az előírásoknak megfelelő láthatósági mellényt viseljen vagy legyen kivilágítva.

– Mostanában nem autózom éjszaka, mert kisgyermekem van. De legtöbbször éjjel is az a probléma, mint nappal. Az ittas vezetés és a gyorshajtás a legnagyobb probléma, éjszaka pedig nagy gondot okozhat a fáradtság. Ez leginkább azokat érinti, akik szinte minden napot az úton töltenek – ez Makai Viktória véleménye.
Hajdú Erika úgy gondolja, éjjel nagyon veszélyes autózni, mert például a gyalogosok és a kerékpárosok nem gondoskodnak a láthatóságukról. – A mellény kötelezővé tétele jó ötlet volt, de azt hiszem, nem csak lakott területen kívül kellene hordani – tette hozzá.
– Sokkal kényelmesebb éjjel autózni, mint nappal, hiszen gyérebb a forgalom. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyenkor viszont számítani kell az álmos vezetőkre, kamionosokra, akikről nem lehet tudni, miként reagálnak bizonyos helyzetekben – felelte Rátonyi Zsolt.
Jártunk már úgy éjszaka, hogy a zebrán sétáltunk át és egy Ladás, nemhogy nem lassított, hanem még gyorsított is, és felénk kormányozta az autót – osztotta meg velünk Kozma Edina, aki úgy érzi, az ilyen nem normális vezetők afféle időzített bombák.
Huszár-Ujvári Ivett véleménye az, hogy elég veszélyes éjjel autózni. – Sajnos, hozzátartozóim is voltak már áldozatai olyan sofőrnek, aki csak a harmadik ember elütése után vette észre, hogy valami nincs rendben. Az emberek sokszor hajlamosak elfelejtkezni arról, hogy a látási viszonyok sokkal rosszabbak, mint nappal.