Óvadék ellenében elengedték a veterán tévést

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték csütörtökön a veterán brit tévést, aki egy televíziós műsorban bevallotta, hogy megölte férfiszeretőjét, mert gyógyíthatatlan AIDS beteg volt. A 70 éves Ray Gosling-ot szerdán tartóztatták le.

Gosling hétfőn mesélte el egy brit tévé műsorában, hogy egy párnával fojtotta meg párját a kórházi ágyon, miután korábban megállapodtak egymással, hogy nem hagyják a másikat szenvedni, ha gyógyíthatatlan betegek lesznek. A brit hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra az áldozat nevét. Csak annyit közöltek, hogy az eset a 80-as években, tehát az AIDS-pánik idején történt.

“A kórházban azt mondták egy forró, nyári délután az orvosok, hogy semmit sem tehetnek. De neki rettenetes fájdalmai voltak, ezért megkértem az orvosokat, hogy hagyjanak minket magunkra egy kicsit. Mikor kimentek, felemeltem a párnát, és addig szorítottam az arcára, amíg mozdulatlanná dermedt, és meghalt.”- mesélte Gosling a tévéműsorban.

Gosling vallomása ismét ráirányította a figyelmet az aktív eutanáziára egy héttel az előtt, hogy a brit kormány új irányelveket akar nyilvánosságra hozni ebben a kérdésben. A veterán tévés ügyvédje, Digby Johnson azt mondta, hogy ügyfele sok információt átadott a rendőröknek. Ray Gosling csak annak örül, hogy megszabadult ettől a szörnyű titkától, de rettentően meg is viselte a dolog.”- mondta az ügyvéd újságíróknak a közép-angliai Nottingham rendőrkapitánysága előtt.

Az ügyvéd azt is mondta, hogy Goslingot nagyon meglepte a vallomás utáni országos médiafigyelem, mivel egy regionális tévé egyik rövidke műsorában mondta el titkát, és úgy tűnt először, hogy alig érdekel valakit a vallomás.