Óriási vihar Mezőhegyesen

Zöld színű felhőkről, soha nem látott mennyiségű jégről számoltak be a mezőhegyesiek a pénteken kora délután tomboló vihar után.

A településen órákkal a vihar után is több centiméter vastagon állt az utcákon a jég. A településen tartott rendezvényen, egy lovas versenyen 12 ember sérült meg, közülük 11-et vittek kórházba a mentők. A szegedi klinikán lévő egyik sérültre az orvos azt mondta: soha nem látott még ilyen, jégeső okozta sérüléseket. A fiatal nő az orvos szerint úgy néz ki, mintha súlyosan megverték volna.

Több ló elpusztult a viharban

Mezőhegyesen a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a vihar után órákkal is jég áll az utcákon. A fákon nem maradt levél, a lóverseny helyszínén a kellékeket eltüntette a szél. A házak ablakai sok helyen kitörtek, több ház tetejét megrongálta a vihar. A helyiek elmondása szerint soha nem látott, zöld színű felhők voltak az égen, azt mondták, nem emlékeznek ilyen heves viharra a környéken. A város a távolból úgy látszik, mintha gőzölögne: a jég párolog el az utcákról. Volt olyan, álló autó, amit a menetiránnyal szembe fordított a szél. A ménes telepén lovakat kellett kivágni a kennelekből, mert beszorultak. Több ló elpusztult a viharban, a lovak nagy része eltűnt, szétszaladt.

A sérülteket Békéscsabára, Orosházára, Gyulára és Szegedre szállították. Szegedre két fiatal nő került. Egyikükről azt gondolták, hogy sérülései életveszélyesek, de kiderült, hogy a rajta látható sérülések súlyos zúzódások. Török László, a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának adjunktusa a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a fiatal nő sérüléseit kizárólag a jég okozta. Hozzátette: soha nem látott még ilyen sérüléseket jégtől. A fiatal nő úgy néz ki, mintha súlyosan megverték volna. A másik nőre egy mobil építmény dőlt rá, neki szintén súlyos zúzódásai lettek.

– Független HÍrügynökség –