Óriás György a világ legnagyobb kutyája

Óriás György a világ legnagyobb kutyája
Egy arizonai férfié a világ hivatalosan is legnagyobb kutyája.

A BBC keddi tudósítása szerint a dán dog marmagassága 1,09 méter, és 111 kilót nyom. Az eb a Giant George (Óriás György) névre hallgat. Gazdája azt mondta, hogy házi kedvence havonta mintegy 50 kiló kutyatápot fal be. Giant George hatalmas termetével be is került a Guiness rekordok könyvébe. Igaz, nem ment minden simán. A kiadvány szerkesztői szerint ellentétes adatok érkeztek a kutya nagyságáról, így külön bírót küldtek Arizonába, hogy mérjék meg pontosan az ebet.

Nézze meg a képeket ide kattintva!

Giant George egy másik amerikai kutyát taszított le a trónról. Az eddigi legnagyobb eb a kaliforniai Titan volt. Ám mint kiderült, George nála is csaknem két centivel nagyobb. Az új csúcstartó nem csak a világ legnagyobb kutyája, hanem az eddig született legnagyobb eb. Ekkora méretekkel még egyetlen kutya sem büszkélkedhetett – legalábbis hivatalosan.

Nézze meg a videót is a legmagasabb kutyáról!

David Nasser, a kutya gazdája azt mondta: kedvence külön ágyban alszik otthon. Nemrég, egy sajtófotózásra utaztak repülővel, a rekorder eb három ülésen fért csak el. Komoly felfordulást is okozott a gépen, mert az utasok egymást taposva mentek lefényképezni a hatalmas kutyát. A pilóta végül megelégelte ezt, és bekapcsolta a”kössék be biztonsági öveiket” feliratot a gépen, így mindenki kénytelen volt a helyére ülni.