Ítéletet hirdetnek a diósdi kettős gyilkosság ügyében

Várhatóan kedden hirdet ítéletet a Pest Megyei Bíróság a százhalombattai olajlopás és a diósdi kettős gyilkosság ügyében.

2005 március végén a Pest megyei Diósd határában egy elhagyatott útszakaszon több lövéssel meggyilkoltak két férfit. A diósdi kettős gyilkosság előzménye a vádirat szerint az, hogy a százhalombattai olajtolvajokat valaki titokban megfigyelte, sőt videóra is vette az olajlopást, de hallgatásáért cserében milliókat követelt. Őt és testőrét lőtték agyon Diósdon.

A Pest Megyei Bíróság 2008. április 1-jén rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kezdte meg a százhalombattai olaj-ügy és az azzal összefüggő diósdi kettős gyilkosság tárgyalását a Legfelsőbb Bíróság épületében. Az összefüggő bűnügyekben összesen 38 vádlottat állítottak bíróság elé, akiket részben azzal vádolnak, hogy a MOL Százhalombattai Olajfinomítójából több tartálykocsi üzemanyagot loptak, csaknem 50 millió forint értékben. A vádlottak egy részét terheli az ügyészség szerint a két diósdi zsaroló megölése is.

– Független HÍrügynökség –