Ítélet-halasztás Wayne Ronney perében

rooney, wayne, foci, angol
rooney, wayne, foci, angol
Elhalasztotta a bíró az ítéletet Wayne Rooney ügyében, amíg a focista részt vesz a dél-afrikai világbajnokságon – közölték pénteken az angol válogatott csatárával a csapat vezetői.

Az AFP szerint még nem tudni, hogy a hír megnyugtatta a 24 éves játékost, vagy a bizonytalanság idegessé tette.

Rooney-t és feleségét, Coleen-t 4,3 millió fontra – átszámítva mintegy 1,33 milliárd forintra – perelte be a Proactive ügynökség. Wayne Rooney 2002-ben 17 évesen, amikor még az Everton játékosa volt, szerződést kötött a Proactive menedzseriroda alapítójával, Paul Stretforddal. A szerződés értelmében a játékosnak, majd később feleségének, Coleennek is 20 százalékos jutalékot kellett fizetnie az ügynökség által tető alá hozott reklámszerződések után.

A házaspár azonban 2008-ban faképnél hagyta az ügynökséget, miután Stretford összekülönbözött a céggel és az év októberében távozott a Proactive-tól. Rooney és felesége szerint ők Stretforddal szerződtek, tehát nélküle nincs már szerződés a céggel, ezért nem fizetnek jutalékot. A Proactive jogászai azonban ezt másként látják, szerintük a Rooney-házaspár 4,3 millió fonttal tartozik a cégnek.

A per februári meghallgatásán Ronney azt mondta, hogy futballkarrierje és az ehhez szükséges feltételek megteremtése volt elsődleges a számára annak idején, és amikor reklámszerződéseket kötött, “megnyugtatták, hogy minden a legnagyobb rendben van, és biztosítottak a feltételek az ő és családja anyagi biztonságához.”

Rooney azt is mondta februárban, hogy “mindvégig hitt Stretford ártatlanságában, és ha tartozik valakinek 4,3 millió fonttal, akkor az nem a Proactive, legfeljebb Stretford, akivel rosszul bánt az ügynökség”.

Az AFP szerint a 24 éves csatárral kapcsolatban erős félelmek voltak eddig, hogy a per megviselheti, ami kihat majd a játékára is. Egyelőre nem tudni, hogy Brendan Hegarty bíró pénteki ítélet-halasztó döntése a bizonytalanság miatt rossz hatással lesz-e rá, vagy éppen megnyugtatja a focistát, aki csapatával szombaton játszik először a vébén az Egyesült Államok ellen.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , , , ,