Ír káröröm a franciák kiesése után

Kárörömmel kommentálták Írországban a francia válogatott keddi kisesését a dél-afrikai világbajnokságon – közölte az AFP.

Az ok egyszerű: az írek mindmáig nem tudták megemészteni, hogy tavaly novemberben Thierry Henry kezezése miatt nem jutottak ki a vébére.

Az egyik európai pótselejtezőn játszott egymással oda-visszavágót a francia és az ír válogatott. Dublinban 1:0-ra nyertek a franciák, Párizsban pedig ugyanennyire vezettek az írek, vagyis akár 11-esekkkel, de továbbjuthattak volna a szigetországiak. Ekkor jött Thierry Henry, aki kézzel vett le egy átadást, majd adott gólpasszt William Gallasnak. Így lett 1:1, az írek pedig a heves tiltakozások ellenére kiestek. Henry utólag bevallotta, hogy kezezett.

Kedden, az írek érzéseit megfogalmazva azt mondta a korábbi legendás ír focista, 72-szeres válogatott, és egykori válogatott edző Liam Brady, hogy “finoman szólva sem szomorú a kékek kiesése miatt”. A francia válogatott utolsó csoportmeccsén 2:1-re kapott ki Dél-Afrikától, és ezzel utolsó helyen végzett egy ponttal, egy rúgott és négy kapott góllal.

“Elégedett vagyok, hogy befejezték. Csalással jutottak ki a vébére, mint azt, ugye, felvételek is bizonyítják”- mondta Brady az ír közrádiónak. “Borzasztóan játszottak, borzasztóan viselkedtek, és megszégyenülten térnek haza” – közölte az ír focistalegenda.

Az Irish Times című újság azt írta kedden: “Nevetséges francia bukás és leégés”. Az Inquirer című lap vezércikke pedig ezzel a mondattal jelent meg: “A búskomor Domenech a széttört álmok miatt pityereg”.

– Független Hírügynökség –