Így készül az igazi magyar pörkölt

Így készül az igazi magyar pörkölt
Egy kis hagyma, paprika, zsír, hús és igazi magyar fűszerek használatával, hagyományos magyar étel készíthető. Nézze meg, hogy kell elkészíteni a pörköltet nokedlivel!

Hozzávalók: 

2 nagy fej hagyma
50 dkg hús
2-3 darab paradicsom
zsír
örölt kömény

pirospaprika
ha van 1 db paprika apró kockára vágva,

Nézze meg videónkon és fotóinkon, hogyan készül a pörkölt!

Elkészítés:

A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd amikor megpirult beleszórom a fűszerpaprikát és takarékra véve a gázt, vagy a serpenyőt a tűzről levéve gyorsan elkeverem.

Ezt követően mehet bele az előzetesen megtisztított és felkockázott hús.

Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm.Vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele.

Ekkor belerakom az előzőleg kis kockákra vágott  paradicsomot és összefőzöm.

Nokedli készítése 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, só, olaj vagy zsír


A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe – amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is – szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal, majd a pörköltekhez adjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 Még több recept!

 

 

 









hirdetés