Így figyeli titokban a főnököd a számítógéped!

Akt.:
Így figyeli titokban a főnököd a számítógéped!
Munkaidőben szörfölsz az interneten? Először járj utána, hogy a főnököd figyeli-e a géped! Segítünk megtalálni a jeleket.

Nincs is jobb annál, mint reggel – beérve az irodába – gyorsan átfutni a legfrissebb bejegyzéseket a közösségi oldalon, illetve megnézni a kedvenc zenekar fórumára érkezett hozzászólásokat.

Majd a délelőtti hajtás után az ebédszünetben tájékozódni az aktuális hírekről, dobni egy-két e-mailt az ismerősöknek, végül a nap végén az utolsó órát még egy kis szörföléssel tölteni a világhálón.

Ezzel a munkaadók is tisztában vannak, de egyben azzal is, hogy a napi több órányi internetezés éves szinten mekkora bevételkiesést okozhat számukra. Nem véletlen, hogy bizalmatlanok a legmegbízhatóbb alkalmazottakkal szemben is, és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy szemmel tartsák a dolgozókat – többek között bizonyos weboldalak letiltásával, a monitorok figyelésével vagy kémprogramok alkalmazásával. Az előbbinek egyértelmű jelei vannak, utóbbiak azonban nehezebben észrevehetők – de leleplezésük nem lehetetlen.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik »